Marti 18 Iunie 2024, Actualizat acum 169 zile 12:00 am

16 percheziţii ale poliţiei în mai multe localităţi din judeţul Suceava. Au fost vizate infracţiuni de evaziune în domeniul silvic

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalități Economice Suceava – Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au organizat o acțiune pentru punerea în executare a 16 mandate de percheziție domiciliară, emise într-un dosar ce privește infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul silvic.

Acțiunea a vizat activitatea comercială a unor agenți economici, din municipiul Rădăuți, orașul Broșteni, comuna Crucea, Dorna Candreni, orașul Borsec (județul Harghita) și municipiul Cluj Napoca, precum și probarea activității infracționale, constând în înregistrarea în actele contabile a unor achiziții intracomunitare fictive de material lemnos.

În urma activităților, au fost descoperite acte contabile și înscrisuri ce interesează cauza, ridicate telefoane mobile și sisteme informatice, precum și mijloace materiale de probă.

Concomitent, au fost efectuate 6 controale economice la agenți economici ce activează în domeniul silvic, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, inventarierea materialului lemnos fiind în desfășurare.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea delictelor silvice din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier – S.O.P, cât și al polițiștilor serviciilor de investigare a criminalități economice din Cluj și Harghita.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*