Miercuri 26 Iunie 2024, Actualizat acum 177 zile 12:00 am

Imagini adorabile surprinse la Pojorâta, cu un pui de căprioară. „Nu interveniți”

Imagini adorabile cu adevăratul „Bambi”, în ascunzătoarea sa, au fost surprinse într-o pădure la Ocolul Silvic Pojorâta din cadrul Direcției Silvice Suceava. Romsilva atrage atenția să nu luați puii de căprioară din mediul lor

Dacă găsiți un pui de căprioară sau de ciută nu interveniți, nu îl luați din mediul lor, pentru că cel mai probabil mama este în apropiere și nu are nevoie să fie salvat! Colegii noștri doar s-au oprit un moment, au surprins momentul în imagini și s-au îndepărtat rapid, pentru a nu speria ciuta și pe micul ei urmaș. Ciutele au unul sau doi viței, mai rar trei, primăvara, aceștia având pe corp, în primele trei luni, pete deschise la culoare, pentru a se camufla față de prădători. Ciutele își ascund vițeii în primele săptămâni de viață între tufișuri și frunze, aceștia fiind perfect camuflați cu ajutorul coloritului blănii. Aceștia sunt protejați față de prădători și de lipsa mirosului. Ei stau nemișcați în ascunzători, iar ciutele îi verifică de câteva ori pe zi, când vin să-i hrănească”, arată Romsilva.

Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*