Atunci când știi că ai nevoie de o asigurare RCA, este important să faci o alegere potrivită dintre toate produsele și serviciile de asigurare disponibile pe piața din România. Bineînțeles, este necesar să analizezi numeroase elemente oferite de fiecare produs și mai ales beneficiile pe care acestea le aduc precum și prețul pe care urmează să le plătești.
De aceea, este important să cauți evaluări pe baza atributelor lor, cum ar fi să realizezi o căutare după preț asigurare auto pe 6 luni aici sau să cauți un calculator RCA online cum este cel de la Asiguraricontactless.ro. Dar cum te ajută o evaluare să găsești cea mai bună asigurare? Practic, evaluările după criterii oferă consumatorilor o opinie independentă și imparțială, bazată pe punctul de vedere al altor consumatori asupra întregii piețe.
Dar la ce părți ale asigurării RCA să te uiți? Sunt mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare pentru a determina ce să alegi. RCA oferă o gamă largă de acoperiri de la o ofertă mai cuprinzătoare, numai pentru terți, incendii și furt de la terți și până la o asigurare auto standard RCA.
Află în continuare care sunt acele criterii după care poți să faci cea mai bună alegere:
- Sume maxime asigurate
- Excese standard
- Acoperire pentru daune accidentale
- Cheltuieli legale
- Acoperire pentru bunuri personale
- Taxe de configurare, ajustare, reînnoire și anulare
- Reducere voluntară în exces
- Opțiuni de reducere fără revendicări
- Evenimente speciale
- Linie de asistență de urgență
- Răspunderea personală a proprietarilor / ocupantului, etc.
De asemenea, este important să știi că asigurarea RCA este valabilă pe teritoriul României, alături de asigurarea Carte Verde. De aceea, valabilitatea asigurării obligatorii se traduce în simplu fapt că atunci când înmatriculezi o mașină în orice țară din UE, trebuie să o asiguri pentru răspunderea terților.
Această asigurare obligatorie este valabilă în toate celelalte țări ale UE și te va acoperi dacă ai un accident care provoacă daune materiale sau vătămări altor persoane decât șoferul.
De asemenea, poți încheia o asigurare suplimentară, opțională, care acoperă alte riscuri. Această asigurare vă extinde acoperirea, ca de exemplu, la rănirea șoferului, deteriorarea vehiculului, furtul vehiculului sau conținutul acestuia, vandalism și asistență juridică.
Nu există reguli la nivelul UE cu privire la asigurarea auto suplimentară opțională. Dar este important să verifici termenii și condițiile cu asigurătorul local înainte de a călători în străinătate.
Asigurătorii pot aplica reguli diferite în fiecare țară. Prin urmare, asigurarea pe care o ai ar putea fi limitată de timp, de exemplu, o lună în străinătate sau de distanță, sau ca de exemplu, 150 km de granița țării, sau ar putea exclude unele țări pentru anumite tipuri de risc, cum ar fi furtul.
În principiu, îți poți asigura mașina și într-o țară din UE diferită de țara ta de reședință. Dar nu uita să verifici dacă compania de asigurări oferă servicii internaționale.
Este posibil ca o companie de asigurări să fie mai ieftină decât alta, dar este important să înțelegi de ce îți oferă acel preț mai mic.
Sursa Foto: Pexels.com