Vineri 22 Noiembrie 2024, Actualizat acum 326 zile 12:00 am

Tendințe în industria jocurilor de noroc 2021-2022

Ce este în vogă la jocurile de noroc în 2021 și ce va prinde și mai mult ascensiune în 2022? Ei bine, la această întrebare ne străduim să găsim răspunsul în articolul de față!!!

Este arhicunoscut faptul că industria jocurilor de noroc nu se oprește din evoluție și ascendență, iar anul 2021 este dovada vie a acestei afirmații. În acest an au fost foarte multe schimbări în industrie și multe noutăți în domeniul jocurilor online și a cazinourilor virtuale.

Astfel, articolul de față vă prezintă ultimele tendințe în gamblingul românesc (dar nu numai) care au fost sau cel puțin au început să fie implementate și continuă și în 2022.

e-Sports

2021 a mai fost un an remarcabil și pentru un alt trend care nici el nu mai este deloc o surpriză pentru pasionații de e-Sports. Pariurile și mizele cresc pe zi ce trece, iar pe măsură ce crește numărul vizualizărilor, cresc și pariurile atât ca număr, cât și ca valoare. Așa se face că, jocurile precum CS:GO, Dota 2 sau League of Legends ajung pe primele locuri din clasamente, existând desigur și alte jocuri ce prind deja ascensiune.

Să vedem acum, care ar fi cele mai mari turnee de la fiecare joc și ce premii le sunt oferite câștigătorilor:

  • Pe locul I se află turneul The International la Dota 2, unde sunt puse la bătaie premii în valoare de 40 de mil. de dolari.
  • Pe locul II este turneul jocului Arena of Valor intitulată Honors of Kings World Champion Cup, ce pune la bătaie premii în cuantum de 7,728 de mil. de dolari.
  • Pe locul III se regăsește PUBG cu turneul PGI.S 2021 Main Event ce oferă premii de circa 7 mil. de dolari.
  • Locul IV este ocupat de Overwatch cu turneul Overwatch League 2021 – Playoffs ce oferă premii însumate de de 3,2 mil de dolari.
  • Iar locul V este ocupat de Rainbow Six Siege cu turneul Six Invitational 2021, valoarea premiilor fiind de 3 mil. de dolari.

Puține case de pariuri sportive au asemenea de premii, pentru că premiile din domeniul e-Sports sunt uriașe, iar site-urile de pariuri sportive online au conștientizat faptul că această industrie este într-o continuă dezvoltare și ascensiunea nu se va opri aici.

Pandemie aici, pandemie acolo… anul 2021 a fost unul extrem de profitabil pentru e-Sports, iar pentru următorii ani așteptările sunt și mai bune.

Realitatea virtuală (VR sau virtual reality)

Din câte se vede, realitatea virtuală prinde și ea o mare amploare și vizibilitate privind potențialul de creștere și legătură cu jocurile de noroc. Cea mai frecvent întâlnită problemă până recent era costul privind achiziția de echipamente, ce era unul destul ridicat. Însă, anul acesta, realitatea virtuală a devenit un factor cheie privind industria cazinourilor.

Multe studiouri care lucrează pentru cazinouri dezvoltă în continuu tehnologia folosită de aceștia, iar companiile precum Microgaming sau NetEnt chiar au reușit performanța de a produce sloturi și jocuri de masă în realitatea virtuală, în timp ce alte companii mai mici, îi urmează pe aceștia și reușesc să dezvolte noi jocuri de noroc cu ajutorul tehnologiei realității virtuale.

Ce mai e la mare căutare și a prins o mare amploare, sunt camerele de poker online, mulți producători lucrând la producerea jocurilor de noroc și în realitatea virtuală. Chiar și pariurile sportive caută asemenea oportunități. anumite companii renumite din domeniu chiar au anunțat la sfârșitul anului trecut că deja au început să lucreze pentru dezvoltarea de software în realitatea virtuală.

Cryptomonedele

Știai că, mai nou, jocurile de noroc și cryptomonedele merg mână în mână și că poți achiziționa credite la un cazino online și cu plata prin cryptomonede? La fel de bine poți plăti cu cryptomonede și pentru achiziționare de bunuri, dacă folosești cardurile emise de operatori economici de profil, cum e Binance sau Crypto.com.

Deși primele cazinouri care acceptau plata cu Bitcoin au apărut de ceva vreme, acum tot mai multe cryptomonede au fost implementate pentru a deveni o metodă de plată sigură în cazinouri online (și nu numai). Noile tendințe și trenduri în materie sunt greu de lăsat la o parte din moment ce înșiși giganții industriei financiare (precum e și Visa), deja acceptă cryptomonedele ca monedă alternativă de plată.

Momentam sunt acceptate de cazinouri pentru plăți cryptomonede virtuale Bitcoin, Ethereum, Ripple, dar și Bitcoin Cash, Litecoin sau Stellar, și acestea 3 din urmă sunt cel mai rar regăsite, însă există și cazinouri care acceptă plata cu acestea.

Ei bine, 2022 ne aduce cu siguranță și mai multe posibilități de plată la cazinouri prin cryptomonede, beneficiile fiind mari atât pentru jucători, cât și pentru cazinouri.

Jocuri de noroc pe ceasurile inteligente (smartwatch)

Nu e de negat faptul că, încă din 2014 s-a cunoscut conceptul de jocurile de noroc accesibile de pe ceasurile inteligente (smartwatch). Cu toate acestea, costul de dezvoltare ale acestor jocuri și ale aplicațiilor aferente a fost, și în continuare este, unul extrem de mare, iar timpul necesar dezvoltării unui software care să funcționeze pe aceste dispozitive le-a cam dat bătăi de cap producătorilor.

Ei bine, anul 2021 a participat semnificativ la aducerea jocurilor de noroc pe ceasurile inteligente, întrucât din ce în ce mai mulți oameni au început să le folosească, ceea ce i-a determinat pe experții din domeniu să prevadă fără echivoc că acesta este abia debutul acestui trend ce va avea o valoare extraordinar de mare până la finele anului 2017, și anume al undeva la 88 de bilioane de dolari.

Ba chiar deja putem plasa pariuri prin intermediul smartwatch-ului nostru dacă dorim, să ne jucăm câteva dintre jocurile de la cazinouri, iar în cele ce urmează sigur vor fi și multe alte opțiuni disponibile.

Care este concluzia?

Evident, acele concepte care au prezentat deja o creștere vizibilă în 2021, desigur că vor continua să mai crească și la anul și nu numai. Industria jocurilor de noroc și cea a cazinourilor online va fi întotdeauna deschisă la provocări și oportunități, cereri din partea clienților etc, astfel că nu va fi de mirare că tehnologia se va dezvolta în permanență ceva nou în această direcție.

Datorită numărului foarte mare de site-uri online de pariuri, concurența este acerbă, sens în care deja toți producătorii se străduiesc să aducă cea mai bună și interesantă experiență pentru clienții lor, ceea ce a dus la creșterea accelerată.

4 tendințe de divertisment online

1. Aplicația Zoom

Pandemia i-a determinat pe oameni să stea acasă și implicit ca să rămână conectați, să folosească diferite aplicații precum e și Zoom, prin care să comunice mai mult și mai ușor atât în scop personal, cât și profesional sau educativ.

Aplicația Zoom nu e altceva decât o platformă de chat tip video, care trebuie doar instalată pentru a fi folosită. Zoom poate fi utilizat de cel mult 100 de persoană în același timp, într-o cameră de chat și durata unei sesiuni este de 40 de minute gratuite.

Desigur, ca pentru orice aplicație, și Zoom poate fi achiziționata cu licență ca să permită acces mai mare și îndelungat la conectarea unui grup. Deși seamănă cu Skype, Google Hangouts sau Houseparty, datorită pandemiei, Zoom a avut un succes extraordinar, devenind cea mai populară platformă atât în rândul elevilor, cât și a antreprenorilor și nu numai.

Poate fi instalată pe orice dispozitiv, PC, tabletă, telefon sau laptop și are menirea de a ajuta oamenii să rămână conectați.

2. Competiția digitală e-Sports

Deși am mai discutat despre e-Sports, trebuie să scoatem în evidență faptul că jocurile sportive sub forma competițiilor digitale au devenit extrem de populare, la fel ca e-Sports, care este și el un fel de competiție digitală de jocuri video organizată, prin mulți jucători intră în centrul atenției unei audiențe foarte mari.

Printre cele mai cunoscute jocuri sportive de astăzi sunt: StarCraft, FIFA, Counter-Strike, League of Legends sau Fortnite, dar și altele. Competițiile sportive majore au strâns mii de fani de pe tot mapamondul, iar campionii de la e-Sports din zilele noastre chiar câștigă premii de milioane de dolari, timp în care spectatorii de pretutindeni îi urmăresc și pariază diferite mize pe reușitele unora, sau altora.

Ca în orice sport, și aici jucătorii au antrenori, sponsori, echipe, chiar programe de antrenament, și se pregătesc în continuu pentru a atinge performanțe tot mai mari și folosesc strategii de ultimă oră în acest sens.

e-Sports s-a răspândit deja pe tot globul, mai mult ca niciodată, iar în prezent Federația Internațională de e-Sports (ieSF) include nu mai puțin de 45 de state membre, printre care se numără și Noua Zeelandă, Japonia, Brazilia, Finlanda, Egipt, Elveția, China, Belgia sau Africa de Sud.

De notorietate este faptul că pentru Jocurile asiatice din 2022, ce se vor desfășura în China, a fost integrat și e-Sports cu participarea sportivilor medaliați.

3. Cazinouri online

Printre cele mai populare forme de divertisment în anul 2021 se regăsește și jocul în cazinourile online. Cazinourile din mediul online se întrec la modul cel mai serios să le ofere clienților și potențialilor jucători o selecție cât mai variată de jocuri și diverse oferte promoționale.

În acest moment există o mare varietate de jocuri de masă: sloturi, pariuri, sloturi video blackjack, video poker, baccarat, dar și bingo pe paginile cazinourilor online, iar oamenii pot juca relaxați la cazinouri de pe orice dispozitiv: mobil, tabletă, laptop sau computer, fără să mai facă eforturi de deplasare, practic din confortul casei lor.

În România jocul este posibil doar de către persoanele cu vârsta de peste 18 ani și doar la operatorii licențiați, iar în străinătate, ei trebuie să se adapteze la ceea ce găsesc. Dacă vor să joace.

Popular denumite ”păcănele”, sloturile ce se pot juca online sunt de mai multe feluri și pe platformele de profil de genul Deluxe Casino Bonus poți găsi o multitudine de sloturi din care să alegi. Tot ce trebuie să faci e să te intri pe platformă, să-ți alegi jocul și să începi distracția!

4. Inteligența Artificială sau Însoțitori digitali

Există o aplicație denumită „Replika”, care satisface nevoia oamenilor de a beneficia de companie din timpul pandemiei și le oferă șansa de a vorbi cu oamenii. Replika este produsul inteligenței artificiale (IA) și a fost creată de un start-up din California. Eugenia Kuyda este co-fondatorul și directorul executiv al aplicație ce are în prezent peste 7 milioane de utilizatori și o creștere de 35% în ultimul an.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*