Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Sucevencele știu cum să se mențină în formă! Încearcă și tu acest exercițiu simplu!

Cu siguranță îți dorești să fii printre acele femei care se pot mândri cu picioare tonifiate și un posterior perfect, iar modul în care le poți avea pe ambele este unul singur: făcând genuflexiuni. Acestea sunt cele mai ușor de executat, dar și cele mai eficiente.

Deși sunt privite adesea doar ca exerciții pentru picioare și mușchii fesieri, vei vedea că, de fapt, au beneficii pentru întregul corp. Dar de ce sunt potrivite pentru tine? Și, mai ales, cum se fac acestea în mod corect pentru a obține rezultatele dorite într-un timp foarte scurt? Află, în continuare, de ce sunt atât de benefice pentru organism.

 

Iată care sunt cele 11 beneficii ale genuflexiunilor pentru sănătate:

1.Un abdomen de vis

Dacă sunt executate corect, genuflexiunile ajută la contractarea abdomenului și, deci, la tonifierea acestuia. Mai mult, studiile în domeniu au ajuns la concluzia că acest exercițiu este mult mai intens decât tradiționalele abdomene. Așadar, dacă-ți dorești un corp bine lucrat, asigură-te că incluzi genuflexiunile în programul tău zilnic.

2. Genunchi și articulații puternice

Genuflexiunile te ajută să-ți menții genunchii sănătoși prin sporirea flexibilității și prevenirea accidentelor. Îndoirea și întinderea acestora îți vor întări mușchii din zona respectivă și vor permite să circule mai mult oxigen și sânge în jurul articulațiilor.

3. Pot fi făcute oriunde

Poți face aceste exerciții acasă, în camera de hotel, pe plajă sau în sala de sport, pe scurt, oriunde ai fi. Asta înseamnă că nu trebuie să uiți de forma fizică nici măcar atunci când ești în concediu!

4. Te vor face mai puternică

Genuflexiunile sunt universale. Realizate corect, ele îți vor spori performanța și, astfel, vei ajunge să poți alerga mai repede sau să sari mai sus.

Viteza de alergare este influențată de forța cu care atingi solul și cel mai eficient mod de a o îmbunătăți este să lucrezi la rezistența corporală. Prin urmare, fă mișcare!

5. Pot fi executate în mai multe moduri De la genuflexiuni cu ambele picioare la cele cu unul singur, aceste exerciții pot fi realizate în diverse moduri. În plus, ele pot fi adaptate în funcție de intensitatea dorită, adăugând diverse greutăți sau benzi rezistente în timpul antrenamentului.

6. Contribuie la creșterea masei musculare

Cu un grad ridicat de intensitate, acestea creează un mediu anabolic și permit organismului să elibereze hormoni vitali pentru creșterea țesutului muscular. Astfel, dacă dorești să crești masa musculară și să sporești forța întregului corp, atunci genuflexiunile sunt cele mai potrivite.

7. Nu presupun o investiție mare

Pentru a face aceste exerciții, nu ai nevoie de aparate sofisticate sau de abonamente la sală. Poți, totuși, să folosești niște gantere sau benzi elastice de la Decathlon pentru a lucra mai intens. Dacă urmezi aceste recomandări, vei obține rezultate într-un timp extrem de scurt.

8. Ard grăsimile

Următorul punct de pe lista de beneficii este cel mai important. Mușchii ard grăsimea, iar aceste exerciții au rolul de a tonifia musculatura și de a te ajuta să slăbești. Prin urmare, genuflexiunile sunt o modalitate extrem de eficientă de a arde caloriile.

9. Reduc celulita

Întinderea mușchilor, ce are loc în timpul genuflexiunilor, face ca sângele să pompeze în întreg corpul și să îmbunătățească starea generală de sănătate. O bună circulație presupune că mai mult oxigen și nutrienți ajung la toate organele și mușchii vitali din organism. Aceste exerciții contribuie la acest aspect, deci ar trebui să duci din ce în ce mai puțin grija celulitei.

10.  Îmbunătățesc postura

Genuflexiunile ajută la refacerea echilibrului și la îmbunătățirea posturii. Mai mult, astfel, vei ajunge să stai corect, să mergi dreaptă și să îți consolidezi mușchii spatelui.

11. Ajută la întărirea posteriorului

 

Ultimul, dar nu cel din urmă beneficiu este tonifierea posteriorului. Genuflexiunile îți vor oferi un posterior ferm, tonifiat, fără a fi nevoie să faci cine știe ce exercitii complicate.

Și lista cu beneficii poate continua, însă, aici, sunt menționate doar câteva dintre ele. Include acest exercițiu în rutina zilnică de antrenament și te vei putea bucura de rezultate imediat.

Este totuși important să fie făcute corect, pentru a preveni o eventuală accidentare. De aceea, mai jos ai toate detaliile despre executarea genuflexiunilor:

  • Stai dreaptă, cu picioarele depărtate și brațele pe lângă tine
  • Coboară cât de mult poți, împingând șoldurile înapoi, lăsând greutatea corpului în călcâi și îndoind genunchii
  • Ridică brațele pentru a te echilibra
  • Stai cu spatele drept și nu lăsa niciodată genunchii prea jos
  • Coboară cât de mult poți sau până când coapsele sunt paralele cu podeaua
  • Fă o pauză, apoi ridică-te cu o mișcare controlată până la poziția de pornire
  • Repetă de 10-12 ori

În concluzie, pentru a te putea bucura de toate beneficiile genuflexiunilor, este esențial să le execuți corect. În caz contrar, o poziție incorectă nu va da rezultatele dorite și va ajunge să-ți afecteze într-un fel sau altul sănătatea.

 

Surse foto: shutterstock.com, pexels.com, unsplash.com

 

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*