Duminică 23 Februarie 2020, Actualizat acum 53 zile 12:00 am

 

Şoferul care a ucis-o pe Gabriel Rîpan într-un accident, judecat pentru crimă

Tudor Ştefan Cîrje, şoferul de 20 de ani care a ucis-o pe studenta Gabi Rîpan într-un cumplit accident la Cluj, va fi judecat pentru omor. La ultimul termen de judecată din dosarul teribilului accident produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, avocaţii familiei Gabrielei Rîpan au cerut schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor.

Printre motivele invocate de avocaţi se numără: şoferul avea permis de conducere de puţin timp; conducea pentru prima dată maşina Mercedes-Benz CLS 500 4Matic, proprietate a Gabrielei Rîpan, astfel că nu cunoştea maşina; a condus cu o viteză de aproximativ 150 de km/h pe carosabilul acoperit cu polei; a cuplat modulul SPORT al maşinii şi a decuplat sistemele de protecţie ale maşinii.

Judecătorii au fost de acord cu avocaţii familiei Rîpan, astfel că Tudor Ştefan Cîrje, tânărul de 20 de ani, va fi judecat pentru omor.

“Judecătoria Cluj Napoca Secţia Penală Dosar nr. 12879/211/2019 Minută: 22.01.2020 În temeiul art. 386 alin. 1 C.proc.pen. dispune schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul Cîrje Tudor Ştefan a fost trimis în judecată, din infracţiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. în infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen”, se arată în decizia instanţei.

Pentru omor, tânărul riscă o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 20 de ani, în timp ce pentru ucidere din culpă, infracţiune reţinută de obicei în cazul accidentelor soldate cu decesul unei victime, limitele de pedeapsă sunt între doi şi şapte ani de închisoare.

Tragedia în urma căreia studenta Gabriela Rîpan s-a stins din viaţă s-a produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, pe drumul dintre Gilău şi Cluj-Napoca.

Tânăra din Suceava era studentă în Cluj-Napoca şi provenea dintr-o familie înstărită. Astfel, ea primise în cadou maşina Mercedes-Benz, iar în noaptea tragediei l-a lăsat pe Tudor Ştefan Cîrje să o conducă.

Sursa: Observator.tv.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*