Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO 97 de copii din centrele de plasament sucevene, premiați în cadrul campaniei „Susținem performanța”

În data de 5 septembrie 2019, începând cu orele 12:00 la Sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Suceava a avut loc evenimentul: „Viitorul tău este în mâinile tale”, organizat de DGASPC Suceava.

Ca și în cadrul primei ediții a Campaniei ”Susținem performanța” inițiată anul trecut, și de această dată au fost premiați cei mai buni elevi/studenți la învățătură precum și cei mai talentați copii/tineri  în domeniul artelor și sportului.

Scopul acestui proiect îl reprezintă recunoașterea rezultatelor deosebite ale copiilor și tinerilor din cadrul sistemului de protecție pe care ne dorim să îi premiem într-un cadru festiv, așa cum merită fiecare dintre ei, pentru a le recunoaște meritele dar și pentru a încuraja performanța în rândul tuturor copiilor și tinerilor.

97 de copii și tineri, un număr aproape dublu față de 57 anul trecut, din  cadrul sistemului de protecție (din cadrul centrelor de plasament ale Direcției dar și din cadrul Așezământului ”Sfantul Ierarh Leontie” Rădăuți și din cadrul Fundației FARA, din asistență maternală dar și din plasament simplu la familii cu sau fără grad de rudenie) au fost premiați în cadrul acestui eveniment iar premiile au fost oferite de către ONG-uri și  firme partenere, precum și de reprezentanți ai societății civile și persoane fizice din țară și străinătate.

Din totalul de aproximativ 1500 de copii și tineri care beneficiază de măsură de plasament am selectat 97 de copii și tineri, cu rezultate deosebite la învățătură sau în domenii precum artele sau sportul, astfel:
– 13 copii și tineri artiști vocali sau plastici au fost premiați pentru rezultatele remarcabile din domeniul artistic, în concursuri de muzică ușoară, doi dintre ei remarcându-se la concursul Next Star, la concursuri precum Vocea Bucovinei, la festivaluri de muzică populară, copii talentați în domeniul artei plastice, premiați la concursuri internaționale de pictură,
– 12 copii și tineri au fost premiați pentru rezultatele deosebite din domeniul sportiv-sunt cei care au obținut premii și medalii în ramuri ale sportului precum canotaj, rugby, qwan ki do, atletism, fotbal și fotbal feminin, lupte greco-romane;
– 72 dintre ei au fost premiați pentru rezultatele foarte bune obținute la învățătură, participări la concursuri locale sau naționale precum și la olimpiade.

Festivitatea a început cu intonarea Imnului de stat al României de către Galea Florica, câștigătoare a mai multor concursuri de muzică naționale și locale.

După cuvântul de început și mulțumire adresat de conducerea DGASPC, tuturor celor prezenți dar în special copiilor și tinerilor merituoși, au luat cuvântul domnul Viorel Seredenciuc din partea Consiliului Județean Suceava și doamna deputat Angelica Fădor care au fost impresionați de rezultatele copiilor și au adresat un îndemn pentru toți copiii de a-și exprima întregul potențial cu sprijinul celor casunt răspunzători de creșterea și dezvoltatea lor armonioasă.

A urmat premierea copiilor de la cele trei secțiuni, presărată cu momente artistice (Bilauca Raluca-Toxic Jazz, de la Centrul Speranța Suceava,- Golianu Analisa din plasament familial-muzică populară) dar și cu discursuri ale tinerilor care au dorit să adreseze câteva cuvinte de mulțumire dar și de încurajare pentru toți copiii pentru a-și alege un vis și a munci pentru atingerea lui (Manoliu Elisabeta, 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, din asistență maternală, media 10, Blându Andreea, 18 ani, absolventă a Colegiului Național Fălticeni cu media din plasament familial și Tunsu Bianca, 20 de ani, studentă în anul I la Universitatea București – Facultatea de Științe Politice Anul II – plasament la Servicii Multifuncționale pt copilul aflat în dificultate, Gura Humorului).

Un moment emoționant a fost acela al premierii Elisabetei Manoliu, fetița de nota 10 care a primit pe lângă cadourile de la sponsori și Trofeul din partea conducerii DGASPC Suceava completat cu momentul surpriză oferit de Inspectorajul Județean de Poliție prin purtătorul de cuvânt Ionuț Epureanu care i-a înmânat o diplomă de excelență pentru exemplul de conduită în educație pe care Elisabeta îl oferă celorlalți copii din sistemul de protecție.

O altă surpriză a fost oferită de Pr. Iustin Cojocaru și voluntarii Asociației Culturale ”Sfântul Dosoftei” al cărui mesaj îl redăm: ”Aș vrea să le dăruiesc prin Asociația Culturală ”Sfântul Mitropolit Dosoftei” o ieșire frumoasă tuturor celor 97 de copii premianți. M-am gândit să-i duc la Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Humor, Muzeul Oului din Vama și apoi o drumeție la Rezervația Naturală ”Codrii Seculari Slătioara, aflată în Patrimoniu UNESCO. Aici am să aranjuz o masă la iarbă verde, Dacă sunteți de acord, vă propun trei date: 28 sept, 5 oct și 12 oct. Insă vom organiza și ieșiri la Cetatea de Scaun, Mănăstirea Sfântul Ioan și apoi o pizza în oraș, împreună pentru socializare și legare de prietenii între acesțti copii din tot județul. Vă mulțumim, Doamne ajută!”.

La finalul premierii, tânărul Ștefan Cizmaru, unul dintre tinerii premiați, elev în cl a XII-a la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”  Suceava, participant la emisiunea Concurs ”Next Star”, a încântat auzul celor prezenți cu o melodie celebră.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*