Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Cum se prepară „babele bucovinene“, cozonacul tradiţional nelipsit pe mesele de Paşte

“Babele bucovinene” se prepară în tăvi speciale din ceramică mai ales în perioada sărbătorilor pascale şi nu lipsesc din coşul cu bunătăţi care se sfinţeşte în noapte de Înviere. Reţeta este specifică zonelor Câmpulung Moldovenesc şi Breaza, scrie Adevarul.

Gastronomia este una dintre atracţiile Bucovinei. Printre bunătăţile pe care le gătesc gospodinele din zona Câmpulung Moldovenesc în preajma sărbătorilor pascale se numără şi „babele bucovinene”, care sunt nişte cozonaci copţi în tăvi din ceramică. Tăvile sunt mai înguste la bază şi mai largi în partea superioară. Reţeta este foarte gustoasă, însă este nevoie de timp pentru preparare. Făina pentru babele bucovinene trebuie cernută de trei ori înainte de a fi folosită, pentru a deveni cât mai fină şi a se înlătura eventualele impurităţi.

Citeste mai mult: adev.ro/pptpjj


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*