Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Trei sute de administratori de firme de transport sucevene protestează miercuri la Strasbourg 

Peste trei sute de administratori de firme de transport din Suceava vor participa, miercuri, la un protest la Strasbourg solicitând Parlamentului European respingerea Pachetului de Mobilitate I. Ei consideră că aprobarea acestuia va duce la distrugerea firmelor mici și mijlocii de transport, scrie Libertatea.ro.

Președintele Asociației Transportatorilor de Mărfuri ”Bucovina”, Alin Crețu, a declarat că a fost surprins neplăcut, luni, când Parlamentul European a decis cu 156 de voturi „pentru” și 154 de voturi „împotrivă” supunerea la vot a legilor incluse în Pachetul de Mobilitate I, subliniind că trei eurodeputați români au votat în favoarea acestui pachet legislativ care este defavorabil transporatorilor din țările din estul Uniunii Europene și, în special, celor români. El a spus că miercuri se va da votul asupra acestui pachet de legi și că ATM Bucovina a decis să continue lupta, motiv pentru care aproximativ 300 de administratori de firmă vor ajunge în Franța pentru a-și apăra interesele direct în fața factorilor de decizie din Parlamentul European.

„Sperăm că de această dată toți cei 32 de europarlamentari români vor fi prezenți în sală și vor vota împotriva acestor legi discriminatorii”, a declarat Alin Crețu. El a subliniat că este în joc viitorul unei industrii care contribuie cu circa 7 la sută din PIB-ul României, una dintre puținele care mai sunt cu capital autohton și care alimentează bugetul național cu zeci de milioane de euro anual, prin taxe și impozite și în care sunt angajați câteva zeci de mii de persoane. Mai mult, Alin Crețu a atras atenția că acest pachet legislativ nu va afecta doar transportatorii, ci va lovi, prin ricoșeu, și în industriile conexe, respectiv furnizorii transporturilor românesti.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*