Mai mulţi părinţi din judeţul Suceava reclamă calitatea precară a merelor pe care le primesc elevii la şcoală, în cadrul programului guvernamental de alimentaţie. Unii dintre ei au fotografiat fructele stricate şi au publicat imaginile pe Facebook. Inspectorii sanitari-veterinari au demarat o anchetă în acest caz, scrie Adevarul.ro.
Mai mulţi elevi din judeţul Suceava au primit mere stricate la şcoală, în cadrul programului guvernamental de alimentaţie. Cele mai mari probleme s-au înregistrat la Şcoala nr.11 din municipiul Suceava.
“Merele sunt nespălate şi stricate”, a declarat tatăl unui elev.
Şi elevii de la Mălini şi Mitoc au primit mere stricate la şcoală.
„Şi la Mălini se întâmplă acelaşi lucru… Cornul e şi el deplorabil… Şi biscuiţi fără nici un gust si foarte tari”, a scris Anamaria Alexandra Posa, pe Facebook.
Merele ajung ambalate în şcoli şi trebuie recepţionate de o persoană delegată. Problema este că persoana în cauză nu are voie să desfacă ambalajele şi, de multe ori, nu reuşeşte să îşi dea seama dacă fructele îndeplinesc standardele de calitate.
„Din păcate, în şcoli se primesc merele ambalate în pungi ….cine le preia nu poate sa stea să verifice 200-300 sute de mere şi nici nu ai voie sa le desfaci”, a comentat Cristina Romega, pe Facebook.
Chiar şi aşa, şcolile pot fi trase la răspundere pentru că le dau mere stricate elevilor.
Contactat telefonic, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Dănuţ Corneanu, ne-a declarat că va demara o anchetă în acest caz. El ne-a explicat că există o procedură care, dacă se respectă, nu ar trebui să apară astfel de situaţii. Corneanu a spus că este sigur că elevii nu au consumat la şcoală mere stricate.
„Eu dacă am un măr stricat nu îl consum”, ne-a spus directorul. DSVSA va face primele verificări la Şcoala nr.11 din Suceava. Chiar dacă elevii nu consumă fructele, firmele care au câştigat licitaţia pentru distribuţia merelor în şcoli încasează banii de la Consiliul Judeţean Suceava. Instituţia a organizat licitaţia pentru achiziţia fructelor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Viorel Seredenciuc, ne-a declarat că doi angajaţi ai Consiliului sunt pregătiţi să meargă în teren ca să verifice calitatea fructelor în situaţia în care directorii de şcoli fac reclamaţii oficiale. El a spus că până acum nu a primit nici măcar o sesizare de la directori sau de la părinţii copiilor.
Citeste mai mult: adev.ro/po7dog