Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Peste 20 de șoferi au ajuns în Arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni rutiere

De la inițierea de către IPJ Suceava a amplului Program de prevenire a accidentelor rutiere, peste 20 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier. Mulți dintre aceștia au săvârșit infracțiuni în concurs – conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului, refuz recoltare probe biologice, etc.

Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.

Și în cursul zilei de ieri au fost dispuse măsuri privative de libertate față de doi șoferi.

Un prim șofer a fost reținut ieri pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” după ce la data de 16.12.2018 a provocat un eveniment rutier, pe raza comunei Sadova, soldat cu pagube materiale. Atunci, un bărbat de 48 de ani a tamponat un alt vehicul și a fugit de la fața locului.
Ulterior, în autoturismul abandonat au fost identificate și 4.470 pachete țigarete de contrabandă. În urma măsurilor întreprinse, a fost identificat șoferul care nu poseda permis de conducere, respectiv un bărbat de 48 ani, din mun. Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți.
Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii atrag atenția celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier cu privire la faptul că măsurile preventive dispuse sunt în concordanță cu gravitatea faptelor, fiind dispuse și măsuri mai drastice precum arestarea preventivă.
Este cazul tanarului de 23 de ani din comuna Hârtop, care la data de 10.03.2019, în jurul orei 03.15, a provocat un accident rutier pe str. Eroilor din satul Petia, comuna Bunești.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l și i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. După producerea accidentului, șoferul a părăsit locul accidentului fără încuviințarea lucrătorilor de poliție, fiind identificat ulterior.
S-au efectuat verificări, constatându-se faptul că tânărul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule.
În baza probatoriului administrat de polițiști, în cursul zilei de ieri instanța de judecată a dispus față de inculpat măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ,,părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și ,,vătămare corporală din culpă”.

În 2019, siguranța rutieră este o prioritate a polițiștilor suceveni. Obiectivul nostru nu este în mod neapărat încarcerarea persoanelor care nesocotesc legea, ci conștientizarea de către acestea și de către ceilalți participanți la trafic a consecințelor iresponsabilității în trafic.
Obiectivul nostru este SIGURANȚA RUTIERĂ – iar pentru atingerea acestui deziderat vom continua să acționăm cu profesionalism, să desfășurăm activități preventive dar să aplicăm, totodată, cu fermitate legea.
Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*