Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

O fostă jurnalistă și un chef vor să înființeze la Suceava “Școala de gătit”

Un eveniment umanitar unde bucătari din țară au pregătit o masă pentru elevi cu deficiențe, organizat la Gura Humorului, a fost punctul de plecare pentru înființarea unei Școli de gătit la Suceava. Fosta ziaristă Adina Țibu și chef executive Bogdan Cîmpanu vor să organizeze o școală pentru bucătari, pentru cei care privesc gătitul ca un hobby sau care își propun să urmeze o dietă, dar și pentru liceeni care pleacă la studii și rămân fără sprijinul părinților, scrie Libertatea.

Adina Țibu a declarat pentru Libertatea că s-a apucat de gătit fiindcă este clientul cel pretențios care ajunge într-un restaurant și caută mereu ce nu este bun. Pentru că avea mereu câte ceva de obiectat, prietenul ei a îndemnat-o să gătească.

„Am călătorit foarte mult, ceea ce mi-a deschis orizontul culinar în mod deosebit. Anul trecut, am făcut cursul de bucătari, iar apoi cursul de trainer, iar acum urmează să predau din ceea ce am învățat, ce știu mai bine”, a spus Țibu.

Ea a explicat că va pune în practică împreună cu chef executive Bogdan Cîmpanu o școală de gătit, unde vor fi cursuri atât teoretice, privind felurile în care se pot combina anumite alimente, grupurile de bază, texturi, sau cum poți să alegi un anumit produs din magazin, dar și practice, într-o bucătărie pusă gratuit la dispoziție de o firmă.

Potrivit Adinei Țibu, școala va fi structurată pentru avansați, specialiști HORECA, vor fi cursuri hobby pentru persoane care vor să și socializeze, dar și un club de dietă în care vor fi prezentate rețete specifice, iar cursanții vor învăța cum să-și calculeze singuri caloriile. De asemenea, școala va avea și un club de gătit pentru copii. „Ideea mi-a venit anul trecut, dar nu aveam cu cine. Întâmplarea a făcut să îl cunosc pe chef executive Bogdan Cîmpanu specialist în fine dinning”, a spus Țibu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*