Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Fetița jandarmeriței ucise pe trecerea de pietoni e tot în comă. Tatăl micuței Larisa transmite un mesaj sfâșietor, la două luni de la accident 

“Bucurați-vă de viață și trăiți clipa”. Este îndemnul unui bărbat a cărui fericire s-a frânt într-o secundă. Pe 14 noiembrie 2018, soția sa, ofițerul de jandarmi Irina Cristina Airinei, a murit după ce a fost lovită de o mașină pe o trecere de pietoni din Suceava. Avea 40 de ani. Cu ea se afla și fiica lor de un an și jumătate, Larisa Mihaela. Copilul a suferit leziuni grave și de atunci luptă pentru supraviețuire pe un pat de spital. Tatăl ei speră într-un miracol, scrie Libertatea.

La două luni de la tragedie, Victor Maniliuc, ofițer specialist la Biroul Comunicații și Tehnologia Informației la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Petru Rareș din Fălticeni, are puterea să răspundă molcom și politicos celor care-l întreabă despre starea fiicei sale, chiar dacă simte că acest lucru îi răpește momente prețioase și-l smulge de lângă copila pe care o veghează zi și noapte. Nu a avut răgaz să-și plângă soția. Nu își permite așa ceva! Trebuie să lupte cu toată ființa pentru Larisa, aflată acum într-un spital din București.

Spune că, deși par a fi „semne încurajatoare” în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a copilei, evaluările sunt relative ținând cont de starea de semicomă în care se află. „Evoluții sunt. Pași se fac, în sensul motricității. În rest, nefiind în stare de conștiență și deci neputând coopera, nu poate fi evaluată chiar dacă este trezită din coma profundă”, ne-a declarat tatăl micuței. Chiar în ziua accidentului, Victor, care se afla la serviciu, a primit prin internet un filmuleț și o fotografie cu Larisa în leagăn, trimisă de Irina, care obișnuia zilnic să facă acest lucru.

Povestește că filmul este datat 14.11.2018, ora 07.52, iar fotografia, la 10.26 și că nimic din normalitatea unei zile nu prevestea că „totul se va curma brusc, fără dreptul de a alege, peste câteva ore”.

„Eu am primit o fotografie cu Larisa la momentul când era în leagăn, o ultimă fotografie cu mesajul «Tataaaaaaa… uite!!»”, la care am răspuns cu  Dadadaaaaa, în felul nostru caracteristic. Eram deja ajuns la serviciu, mă schimbam în ținută pentru o nouă zi plină la acea vreme. Irina știa că sunt foarte ocupat și nu mă mai suna ca de obicei, să îmi împărtășească ce au mai făcut. Am fost sunat mai târziu, de un coleg doar… să îmi transmită voalat de… accident”. Dincolo de „minunile” pe care spune că le fac medicii, nu contenește nici o clipă să spere într-o „minune de la Dumnezeu” pentru Larisa. Micuței i s-a făcut, printre alte examene, și unul digital la ochi pentru a vedea dacă receptează stimuli luminoși la nivel de nerv optic.

Publiée par Victor Maniliuc sur Lundi 7 janvier 2019

Astăzi, va fi supusă unei alte investigații, însă și rezultatul acesteia va fi relativ, neputând oferi un diagnostic total.

„La șase luni se trage linie și se va putea spune că se vede o evoluție, o stagnare sau un regres”, mai spune tatăl Larisei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*