Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Zeci de scandalagii amendați de jandarmii suceveni, în minivacanța de Revelion

În perioada 24 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, jandarmii suceveni au desfăşurat misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. De asemenea, au fost asigurate măsurile de ordine publică pentru buna desfăşurare a spectacolelor şi festivalurilor de datini şi obiceiuri organizate în mai multe localităţi din judeţ.

O atenţie deosebită a fost acordată manifestărilor organizate în ziua de 31 decembrie în localităţile Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Ostra, Stulpicani și Broşteni cu prilejul trecerii în noul an. Cu această ocazie, 70 de jandarmi au asigurat, alături de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, măsurile de ordine publică la aceste evenimente.

like facebook, suceava, news, stiriÎn această perioadă, au fost aplicate un număr de 43 de sancţiuni contravenţionale, în special pentru fapte de tulburare a ordinii publice și consum de băuturi alcoolice. Totodată, independent sau în cooperare cu poliția, au fost constatate 7 infracţiuni.

Jandarmii montani şi-au desfăşurat activităţile în zonele cu densitate mare de unităţi de cazare, în zonele de agrement şi în cele cu afluenţă considerabilă de turişti şi pe traseele turistice. Nu au fost înregistrate situaţii care să impună intervenţia jandarmilor montani pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

În ceea ce priveşte activităţile privind respectarea normelor legale vizând deţinerea şi comercializarea obiectelor artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, în cursul zilei de sâmbătă, 29 decembrie 2018, într-o parcare din imediata apropiere a Complexului Comercial Bazar Suceava a fost depistat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Suceava, care deținea în vederea comercializării cantitatea de 1780 petarde și baterii de artificii.

În cauză, au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar persoana în cauză a fost predată, împreună cu articolele pirotehnice găsite asupra lor, serviciului specializat din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în vederea continuării cercetărilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*