Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Criminalistul sucevean imobilizat într-un scaun rulant. După accidentul stupid, a devenit cel mai aprig activist pentru drepturile persoanelor cu handicap

Radu Alexa este un fost criminalist din Suceava care, în urma unui accident stupid, a rămas imobilizat într-un scaun rulant. Tânărul nu şi-a pierdut nici speranţa şi nici pofta de viaţă. Şi-a recăpătat independenţa şi vrea să transforme Suceava în cel mai accesibil oraş din România pentru persoanele cu dizabilităţi, scrie Adevarul.

„Eu nu sunt o persoană cu dizabilităţi, doar legea mă încadrează aşa”, ne-a spus Radu Alexa, suceveanul care a rămas imobilizat într-un scaun rulant, în urma unui accident casnic.

like facebook, suceava, news, stiriBărbatul a fost criminalist la Inspectoratul Judeţean Suceava până în 2014, când meşterind ceva la casă, a căzut de pe scară. Urmările accidentelui i-au schimbat viaţa pentru că şi-a fracturat iremediabil coloana.

Aveam o viaţă normală. Lucram în Poliţie, în criminalistă. Aveam o viaţă de familie reuşită, însă, la un moment dat, un accident casnic de o fracţiune de secundă a schimbat totul. În urma unei fracturi de coloană am rămas imobilizat în scaunul rulant. Se pare că permanent sau până la noi inovări medicale. Eram în concediu şi am alunecat de pe o scară, am căzut la mine acasă”, a spus Radu.

Citeste mai mult: adev.ro/pj7lmj


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*