Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Schimbare la Bacalaureat și Evaluare Națională. Ce subiecte vor avea elevii

Ministerul Educației a modificat structura subiectelor chiar de la examenele de anul acesta. Concret, subiectele de la BAC și Evaluarea Națională vor avea 40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise și tip grilă, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță, informează edupedu.ro.

like facebook, suceava, news, stiriSchimbări la Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta, fără nicio dezbatere publică. Ministerul Educației a modificat structura subiectelor de examen, astfel încât toate subiectele de la BAC și Evaluare vor avea 40% itemi obiectivi, adică întrebări deschise și tip grilă.

Noutatea o reprezintă introducerea acestor itemi și la subiectele de examen de la Limba română, Matematică și Istorie, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță. “Se merge pe abordare unitară la toate disciplinele de examen. La unele discipline erau deja itemi obiectivi, la socio-umane, la geografie. Nu erau astfel de subiecte la Română, la Matematică și la Istorie”, a precizat oficialul.

Sursa: edupedu.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*