Sâmbătă 18 Ianuarie 2025, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

10 locuri superbe din România, recomandate de TripAdvisor. Județul Suceava, inclus în top

Platforma turistică TripAdvisor recomandă în fiecare an cele mai frumoase locuri de vizitat într-o ţară. România abundă de peisaje care îţi taie respiraţia, de castele şi cetăţi grandioase, de mănăstiri cu picturi superbe şi de oraşe splendide din punct de vedere arhitectural, ceea ce face o misiune dificilă pentru reprezentanţii TripAdvisor să selecteze doar o parte din atracţiile ţării noastre, pentru a le prezenta turiştilor din întraga lume, scrie Gândul.info.

Iată câteva dintre recomandările TripAdvisor, din acest an.

Galeria de Artă Tradiţională din Sighişoara

Art&Crafts este o galerie locală de artă cu produse realizate manual, împărţită în două secţiuni importante: Galeria 1 este situată la subsolul ”House of the Rock”, în piaţa principală a oraşului, iar Galeria 2 este într-una din cele mai importante clădiri din Sighişoara, Casa lui Vlad Dracul.

”Dacă vizitezi vreodată Sighişoara sau Transilvania şi vrei să duci acasă câteva suveniruri drăguţe şi autentice, atunci trebuie să mergi în acest loc. Toate lucrurile pe care le poţi cumpăra sunt realizate manual de artişti. Materialele utilizate sunt de calitate”, scrie un turist pe platforma turistică.

Laura Cojocaru

2541 vizualizări24 sep 2018

Galeria de Artă Tradiţională din Sighişoara

Art&Crafts este o galerie locală de artă cu produse realizate manual, împărţită în două secţiuni importante: Galeria 1 este situată la subsolul ”House of the Rock”, în piaţa principală a oraşului, iar Galeria 2 este într-una din cele mai importante clădiri din Sighişoara, Casa lui Vlad Dracul.

”Dacă vizitezi vreodată Sighişoara sau Transilvania şi vrei să duci acasă câteva suveniruri drăguţe şi autentice, atunci trebuie să mergi în acest loc. Toate lucrurile pe care le poţi cumpăra sunt realizate manual de artişti. Materialele utilizate sunt de calitate”, scrie un turist pe platforma turistică.

Transfăgărăşanul

Este o şosea din România, care începe în judeţul Argeş, din dreptul oraşului Curtea de Argeş şi se termină la intersecţia cu drumul DN1 între Sibiu şi Braşov. ”Nicio fotografie nu poate reda cu exactitate frumuseţea acestui loc sau a priveliştilor care îţi ies în cale, când te afli la volanul maşinii. Munţii sunt superbi, iar aerul este proaspăt. De asemenea, pe drum sunt numeroase restaurante şi magazine de suveniruri”, scrie o turistă pe TripAdvisor.

Bisericile pictate din nordul Moldovei

Mănăstirile ortodoxe din judeţul Suceava, construite la sfârşitul secolului al XV-lea sunt un alt punct de atraţie pentru turişti.

”Mănăstirile pictate din Bucovina merită să fie văzute pentru că sunt unice în lume. Sunt captivante datorită imaginilor pictate pe pereţi şi a culorilor vii”, scrie o turistă pe tripAdvisor.com.

Cetatea Alba Carolina

Este o fortăreaţă cu bastioane, construită la începutul secolului al XVIII-lea în jurul oraşului medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificaţie strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman şi de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.

”Niciun alt oraş din Transilvania nu a adunat la un loc atâtea momente cruciale şi simboluri. Cu mii şi mii de ani de istorie, Alba Iulia reprezintă o oglindă fermecătoare în care fiecare dintre grupurile etnice din Transilvania îşi pot descoperi vigoarea şi tradiţiile de altădată. Inima oraşului o reprezintă cetatea Alba Carolina, cea mai reprezentativă fortăreaţă bastion din România şi sud-estul Europei”, precizează tripadvisor.

Muzeul “Casa Ceauşescu”

A fost pentru un sfert de secol (1965-1989) reşedinţa privată a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu şi a copiilor acestora, Nicu, Zoia şi Valentin.

”Vrem ca vizitatorii noştri să vadă cum a trăit şi omul Ceauşescu, în intimitatea sa, dincolo de şeful de stat atât de cunoscut în România şi în afara ţării. Ce pasiuni avea, ce-i plăcea să facă în casă, cum se instruia în particular, ce colecţie de artă a strâns în locuinţă, se arată pe site-ul muzeului.

Piaţa Unirii din Timişoara

Piaţa Unirii este cea mai veche piaţă din Timişoara, amenajată în stil baroc.

De-a lungul istoriei sale, piaţa s-a numit şi Hauptplatz (Piaţa Principală), Domplatz (Piaţa Domului) şi Piaţa Losonczy (după numele comitelui Stefan Losonczy, ucis la 1552, când cetatea a fost cucerită de turci). Numele de Piaţa Unirii i-a fost dat în 1919, pentru că aici s-au oprit trupele române care au intrat în Timişoara.

Piaţa Unirii găzduieşte importante obiective turistice, precum Domul romano-catolic, Palatul Baroc, Catedrala Ortodoxă Sârbă, Monumentul Sfintei Treimi, fântâna cu apă minerală şi alte monumente arhitecturale.

Piaţa Mare din Sibiu

Este piaţa centrală a oraşului, apărută în anul 1366, odată cu finalizarea celei de-a treia centuri de fortificaţii a oraşului. ”O piaţă minunată, deschisă, încărcată cu splendori arhitecturale”, spune un turist.

Castelul Peleş

Atât la sfarşitul secolului al XIX-lea, cât şi acum, Castelul Peleş este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa şi primul electrificat în întregime de pe continent. Castelul are 170 de încăperi, din care doar 10 sunt accesibile turiştilor şi adăposteşte mai multe colecţii valoroase de picturi, sculpturi, armuri, covoare, mobilă, tapiserii, statuete, obiecte de ceramica, elemente de veselă din aur, argint şi porţelan, vitralii.

Mănăstirea Bârsana

Este o mănăstire ortodoxă situată în comuna Bârsana, judeţul Maramureş.

”Întreaga mănăstire este construită din lemn. Este înconjurată de dealuri şi munţi şi totul este verde. Nu vei regreta dacă o vei vizita”, scrie un turist.

Palatul Culturii Iaşi

Palatul din centrul Iaşilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, este o îmbinare a mai multor stiluri arhitecturale: neogotic, romantic şi neobaroc.

”Ar trebui să vă faceţi timp să vizitaţi toate cele patru muzee şi Turnul cu Ceas. Nu veţi fi dezamăgiţi. Palatul Culturii ar trebui să fie pe lista tuturor celor care ajung în Iaşi”, spune un turist.

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet

”Am petrecut câteva ore în muzeu cu ghidul nostru. Ne-a explicat la ce era folosită fiecare cameră şi ne-a povestit din amintirile sale din perioada comunistă. Timpul petrecut în acest muzeu plin cu foarte multe detalii a fost sobru şi memorabil”, povesteşte un turist american pe tripadvisor.com.

Închisoarea Sighet a fost construită în 1897, ca închisoare de drept comun, de către adminstraţia austro-ungară. În august 1948, a devenit loc de detenţie pentru un grup de studenţi, elevi şi ţărani maramureşeni. În mai 1950, au fost aduşi la Penitenciarul Sighet peste o sută de demnitari din întreaga ţară (foşti miniştri, academicieni, economişti, militari, istorici, ziarişti, politicieni), unii dintre ei condamnaţi la pedepse grele, alţii nici măcar judecaţi.

Biserica evanghelică fortificată din Prejmer

Se află în judeţul Braşov şi a fost construită în secolul XIII, pe fundaţia unei vechi bazilici romane din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate, format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane, turn de poartă este monument istoric. ”O istorie uimitoare şi o arhitectură superbă. Un minunat loc pentru meditaţie”, spune o turistă.

Sursa: Gandul.info


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*