Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Vacanță plină de evenimente pentru copiii din cadrul DGASPC Suceava

Vara e pe sfârşite şi se apropie începutul anului şcolar, însă amintirile își fac loc în inimile și sufletele copiilor pentru care vacanța de vară este cea mai așteptată perioadă a anului.

Acum două luni, copiii și tinerii din cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului își făceau planuri pentru vacanța de vară: aşteptau cu nerăbdare să meargă în tabără la mare şi să participe la toate activitățile de recreere, socializare şi petrecerea timpului liber…și nu au fost dezamăgiți.

A fost o vară în care copiii s-au bucurat de multe experiențe deosebit de frumoase.  În perioada 18-31 Iulie 2018, un grup de 27 de copiii şi tineri au avut posibilitatea de a petrece, la mare, două saptămâni de neuitat, la plajă, la soare, distrându-se la Delfinariul din Constanța și la Grădina Zoologică, vizitând și alte obiective reprezentative din județul Constanța.

Un alt grup de 18 copiii şi tineri din cadrul serviciilor noastre de la Gura Humorului, s-au bucurat să vadă Marea Neagră și să se lase mângâiați de razele soarelui de vară, pe plaja din Stațiunea turistică 2 Mai din Constanța de unde s-au întors cu impresii frumoase, pe care le-au împărtăşit bucuroşi, educatorilor şi tuturor celor dragi de…Acasă.

Pe lânga zilele superbe petrecute în tabere, copiii şi tinerii noştri au mai avut și alte experiențe plăcute în vacanța de vară.  Un grup de 6 adolescenți și doi educatori din centru, au avut posibilitatea să viziteze anul acesta Franța, în cadrul Parteneriatului între regiunile Schwaben –Mayenne-Bucovina de unde s-au întors cu amintiri deosebite.

Pe lângă toate acestea, activitățile din centru au fost preponderent educativ-recreative pe toată durata verii, lunar având loc aniversările tuturor copiilor și tinerilor născuți în lunile de vară, precum și excursii și drumeții în împrejurimi, la Mănăstirea Voroneț, la Piatra Șoimul dar și la Pârtia Ariniș din Gura Humorului.

Festivitatea de premiere organizată de DGASPC Suceava în colaborare cu organizațiile partenere, din data de 23 August 2018 care a avut loc în Sala ”Ștefan Cel Mare” a Palatului Administrativ Suceava a adus multă bucurie în inimile copiilor și tinerilor foarte buni la învățătură și cu rezultate deosebite la concursuri și competiții sportive atât la nivel județean cât și la nivel național. Le-au fost înmânate trofee, diplome și cadouri mult așteptate de către președinții organizațiilor partenere: Te Aud România, Licuricii fericiți, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Rădăuțiul Civic și SEVA.
Tot în această vacanță s-au organizat ateliere de lucru- meșteșuguri populare tradiționale la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului în perioada 08.08.2018 – 12.08.2018, ateliere organizate cu sprijinul Asociației ANADOR din Gura Humorului la care au participat, de asemenea, mulți dintre copii și tinerii noștri talentați.
Săptămânal, copiii și tinerii  au învățat să danseze dansuri moderne pe coregrafii diferite cu sprijinul elevelor voluntare de la Colegiul Al.Cel Bun din Gura Humorului şi de la Şcoala Gimnazială nr 1 din Gura Humorului. Este vorba de elevele Cătălina Maria Pintilescu, Narcisa Beleca şi Bianca Elena Pintilescu, cărora le mulțumim din tot sufletul.

În lunile iulie şi august s-au desfășurat jocuri educative si de grup alături de elevii voluntari de la Moldovița, din cadrul Organizației Pro Europa, care şi-au făcut timp şi au venit de departe să petreacă timp cu toți copiii din centru.

Cei mai mici au avut șansa de a fi răsfățați cu…teatru în aer liber, activitate organizată de persoane dornice de a le arăta un mod inedit și distractiv de a petrece împreună. Această activitate s-a desfășurat la Hanul Ariniș din Gura Humorului, iar copiii au petrecut momente magice alături de personajele din desenele animate Pinocchio, bătranul meșter Geppetto, Vulpoiul și Motanul, personaje care nu au scăpat de îmbrățișările lor sincere.
Intrând ușor în toamnă, dar tot în timpul vacanței de vară, în ziua de 4 septembrie 2018, un grup de copii însoțiți de un angajat al centrului, au participat la Cetatea de Scaun din Suceava la evenimentul „CETĂȚI, DOMNI ȘI DOMNIȚE- perioada medievală în miniatură unde s-au organizat ateliere de lucru istorico-didactic și împreună cu muzeograful Moroșan Paula au avut ocazia să viziteze și să învețe istoria din interiorul zidurile Cetății.

„A fost o vara frumoasa, plina de peripetii” spunea Alexandra, una dintre fete, potrivit coordonatorului personal de specialitate din cadrul DGASPC, Maria Ulici.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*