Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un polițist sucevean reacționează după ce 7 oameni au murit în 30 de ore: Polițiștii noștri și-ar putea da doctoratul în statistică: au devenit statisticieni “fără acte în regulă”

Liderul de sindicat al SNPR Decus, organizația suceveană, Bogdan Bănică a reacționat pe pagina de socializare după ce șapte oameni au murit în 30 de ore, în accidente pe străzile din județul Suceava.

like facebook, suceava, news, stiri„ Astăzi însă, propun să încercăm un exercițiu de imaginație:

? Să ne imaginăm cum ar fi să avem o infrastructură adaptată numărului triplu de autovehicule înmatriculate în ultimii ani, marcaje corespunzătoare, panouri de atenționare, benzi de urgență, radare fixe, etc.

? Să ne imaginăm că șoferii au o altă conduită în trafic, responsabilă și preventivă, aceea pe care o pot avea când circulă în străinătate, că nu se urcă cu “mustu-n cap” la volan, că nu fumează tâmpenii sau că nu calcă pedala de accelerație până atinge podeaua.

? Să ne imaginăm că am avea o legislație mult mai drastică pe linie rutieră în ceea ce privește alcoolul și drogurile la volan, precum și celelalte abateri GRAVE ce ne pun viața în pericol, a noastră și a celorlalți.
? Să ne imaginăm că deficitul de polițiști nu ar fi de 20% (40% când mă refer la cei din stradă).

Citeam comentariile la articole și mulți condamnau faptul că polițiștii rutieri nu sunt vizibili în teren. Oare câți dintre aceștia condamnau, nu demult, radarele amplasate pe auto neinscripționate?

? Să ne imaginăm, dacă vreți, și că polițistul rutier ar putea desfășura munca pentru care este plătit: dirijare, supraveghere și control al traficului rutier. Ar fi minunat, nu? Din nefericire, polițiștii noștri și-ar putea da doctoratul în statistică: au devenit statisticieni “fără acte în regulă”; în loc să execute activitățile pentru care pe 14 iau salariul, sunt nevoiți să întocmească rapoarte zilnice, săptămânale, lunare, trimestriale, semestriale, anuale, cincinale, rapoarte la rapoarte, rapoarte la rapoarte la rapoarte, analize, studii de caz, grafice și situații. Care, uneori, le ocupă 6 din cele 8 ore de muncă! Știați asta, cei care sunteți nemulțumiți că nu îi vedeți acolo unde le este locul, în stradă?

“Dă-i românului mintea de pe urmă”…nu mai pot cu asta! Nu credeți că e timpul să ne vină mintea la cap? Nouă tuturor, simpli cetățeni, parlamentari și guvernanți?!

? Să ne imaginăm că întrebăm o mamă care și-a îngropat azi fiul (în coșciug închis, firește, din cauza roții tirului care i-a desfigurat chipul și i-a stâlcit trupul) dacă și-ar dori acum ca cele de mai sus să fie și în realitate. Imaginați-vă și răspunsul ei, apoi vă rog să mi-l transmiteți…

? Deocamdată rămânem cu…statistica… 7 persoane decedate în mun. Suceava în accidente rutiere în 30 de ore… Dumnezeu să-i ierte. Și pe noi”, susține Bănică.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. FANEL says:

    Permisele prea ușor date prin scoala de soferi in în toate cazurile, în special instructor Tănase Catalina si sotul Tănase Petru care cer sume exorbitante ,ca spaga la ,,oras,, ….

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*