Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Artistul Ilie Micolov va fi condus pe ultimul drum la Suceava. Când va fi înmormântat

Artistul sucevean Ilie Micolov va fi înmormântat în Suceava. Sicriul acestuia va fi depus la Biserica Mirăuți, iar înmormântarea va avea loc marți, la ora 12.00, la cimitirul Pacea Vechi.

Artistul sucevean Ilie Micolov s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani, sâmbătă, 21 iulie, în urma unui stop cardiorespirator.

cardiorespirator.

like facebook, suceava, news, stiri

A devenit cunoscut datorită melodiei ”Dragoste la prima vedere”

  • Ilie Micolov, îndrăgitul interpret de muzica uşoară, s-a nascut la 2 iulie 1950, la Suceava.
  • A fost la cercul de teatru, la dansuri, a făcut sport (atletism, hochei, motocros), iar la 12 ani a învățat să cânte la chitară. Își dorea să facă parte dintr-o orchestră.
  • Spune că a crescut pe genunchii Sofiei Vicoveanca. Artista abia începuse să cânte, avea 17-18 ani pe atunci, iar el avea 9-10 ani. În acea vreme, tatăl său, șofer pe autobuzul ansamblului „Ciprian Porumbescu”, l-a introdus în lumea artiștilor.
  • În 1983, când avea 34 de ani, a compus „Dragoste la prima vedere”, melodia care a cucerit definitiv publicul român prin simplitatea și sensibilitatea versurilor scrise de artist.
  • Succesul extraordinar pe care l-a avut această melodie, difuzată foarte des la radio, ca urmare a zecilor de mii de scrisori primite de la ascultători, i-a determinat pe cei de la Secția de Cultură să-i propună imprimarea unui disc de autor, pe care l-a lucrat împreună cu Mircea Drăgan.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*