Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO Vezi cine sunt câștigătorii concursului ”Tineri în Pădurile Europei – Young People in European Forests”, care a avut loc în Parcul Călimani!

Administrația Parcului Național Călimani a găzduit în zilele de 20-21 iunie a.c., la sediul Centrului de Vizitare din Șaru Dornei – județul Suceava, etapa națională a concursului ”Tineri în Pădurile Europei – Young People in European Forests”.

În România, ”Young People in European Forests” este organizat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Asociația ”Alutus”.

like facebook, suceava, news, stiriCâștigătorii etapelor județene a competiției YPEF au format 15 echipe a câte trei elevi. Concursul a constat într-un test grilă, o probă în teren – de recunoaștere a speciilor, pe poteca tematică din Tinovul Șaru Dornei, și o altă probă de creativitate, susținută în limba engleză, pornind de la un studiu de caz referitor la fosta exploatare de sulf din Parcul Național Călimani.

Echipa Colegiului Național ”Andrei Mureșeanu” din Bistrița-Năsăud a câștigat etapa națională a concursului desfășurat anul acesta la Parcul Național Călimani și va reprezenta România la concursul internațional ”Young People in European Forests” ce se va desfășura în luna septembrie, în Lituania. Pe locul secund s-a clasat echipa Colegiului Național ”Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, iar pe locul al treilea reprezentanții Școlii Naționale de Gaz din Sibiu.

La ediția de anul trecut, găzduită de Ungaria, echipa României s-a clasat pe locul al doilea, la concursul YPEF participând echipe din 15 țări europene.

”Young People in European Forests” este cel mai important concurs interactiv de EducațieForestieră din Europa, având ca obiectiv educarea tinerilor în privința gestionării durabile a pădurilor și conservării biodiversității. România a găzduit etapa internațională a YPEF în anul 2015.

Parcul Național Călimani este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO Vezi cine sunt câștigătorii concursului ”Tineri în Pădurile Europei – Young People in European Forests”, care a avut loc în Parcul Călimani! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*