Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Peste 300 de șoferi testați cu etilotestul de polițiștii rutieri. Ce amenzi au aplicat oamenii legii

În perioada 15 -17 iunie 2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijinite de polițiștii de siguranță publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii de vehicule.
like facebook, suceava, news, stiri
În cadrul acţiunilor au fost testaţi cu aparatul etilotest 321 conducători auto, fiind constatate 16 infracţiuni şi aplicate 98 sancţiuni contravenționale, în valoare de 34.120 lei. Au fost reţinute 6 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

La 16.06.2018, ora 01.10, un echipaj din cadrul Poliţiei orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluţionat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*