Sâmbătă 18 Ianuarie 2025, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

FOTO! Delegație de la Ministerul Apelor și Pădurilor, la Suceava. Ce investiții au în vedere oficialii de la minister în județ

O delegație de la Ministerul Apelor și Pădurilor, condusă de subsecretarul de stat Dan Deleanu, consilierul ministrului, Ciprian Muscă, și directorul general – păduri, Ilie Mihalache a fost prezentă joi la Direcția Silvică Suceava, pentru discuții referitoare la organizarea Reuniunii directorilor generali în domeniul păduri, care se va desfășura la Suceava în perioada 5-6 iunie 2019.

Delegația s-a întâlnit cu Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, primarul Ion Lungu și reprezentanți ai conducerii Direcției Silvice Suceava- directorul tehnic- Valerian Solovăstru – și directorul comercial, Cătălin Diaconescu.
like facebook, suceava, news, stiri
Prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că există întreaga deschidere din partea instituțiilor: “Sunt convinsă că ne vom ridica la înălțimea și complexitatea evenimentului, cel puțin pe segmentul care ține de competența noastră pe raza județului Suceava, în ce privește capacitatea administrativă- logistică, resursele naturale pe care să le punem în valoare-, astfel ca misiunea să fie încheiată cu succes”.

Investiții prioritare pentru Ministerul Apelor și Pădurilor

În cadrul discuțiilor s-a afirmat că investițiile reprezintă o prioritate pentru ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, iar în acest context responsabilul cu implementarea acestora, subsecretarul de stat Dan Deleanu a prezentat situația prioritizată a proiectelor de investiții pentru județul Suceava.
Astfel, un proiect cu termen de finalizare în octombrie 2018, cu o finanțare de 6,370 milioane lei, din venituri proprii de la Apele Române, este cel constând în lucrări de “apărare maluri râu Siret pentru apărare a frontului de captare al comunei Dumbrăveni”.

Alte proiecte de investiții pentru Suceava,  cu finanțare de la bugetul de stat, avute în vedere cu prioritate, sunt Regularizare râu Putna și afluenții, pe tronsonul Putna – Gura Putnei, în valoare de circa 27 milioane lei, și cel de regularizare a pârâului Solca și afluenților, pe tronsonul Solca –Arbore, și decolmatare la acumularea Solca, cu o finanțare de aproximativ 107 milioane lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*