Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO! Descinderi cu mascații în discotecile și barurile din județ. Tineri prinși cu spray-uri paralizante, cuțite

La nivelul IPJ Suceava se află în derulare Programul de prevenire a faptelor cu violență 2018. În urma analizei cazuisticii din anii precedenți s-a evidențiat faptul că odată cu apropierea sezonului cald, operatorii economici organizează activități de distracție pentru tineri la terase și cluburi, generându-se și un risc infracțional crescut, datorat în mare parte consumului excesiv de alcool.
like facebook, suceava, news, stiri
În aceste condiții, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și descurajarea comportamentelor antisociale, peste 150 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au desfășurat o amplă acțiune pentru ca tinerii să se distreze în siguranță. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava.

De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.

Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă.
Acţiunea s-a desfăşurat în noaptea de 21/22.04.2018 între orele 21.00 – 04.00 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.

Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.
Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice. În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava şi poliţiştii de proximitate şi de ordine publică au efectuat verificări în peste 30 de unităţi de alimentaţie publică. Au fost sancţionaţi mai mulţi minori care consumau alcool sau fumau în incinta unor baruri, fiind luate, de asemenea măsuri de sancţionare şi faţă de administratorii unităţilor respective şi faţă de personalul de serviciu. De asemenea, în cadrul acțiunii au fost identificate și ridicate în urma controlului corporal sau al locațiilor de organizare obiecte interzise (spary-uri iritant lacrimogene, obiecte înțepătoare, etc.)

Acţiunea a fost orientată pe trei segmente : verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00 , razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 03.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

În cadrul acțiunii, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au pus în aplicare planul de măsuri ,,Siguranța de weekend”, fiind desfășurate activități de informare și instruire în baruri, cluburi și discoteci din Liteni, Dolhasca, Preutești, Bogdănești și Suceava.
În cadrul acţiunilor au fost constatate 3 infracțiuni, toate în flagrant și legitimate peste 1000 de persoane.
La nivelul întregului judeţ, au fost verificate peste 100 de locaţii.
Au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8450 lei.
Au fost organizate 20 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor şi au fost reţinute 3 permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice.

Poliţiştii atrag însă atenţia asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă.

Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor pentru a putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.
Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit din partea IPJ Suceava vor continua, poliţiştii atrăgând atenţia asupra faptului că manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*