Doi urși au fost filmați în timp ce iau ”picnicul” în natură, la o hrănitoare amplasată de silvicultori într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Broșteni, în Suceava.
Ocolul Silvic Broșteni administrează peste 21.000 de hectare de păduri de stat, din cele peste 270.000 de hectare păduri administrate de Direcția Silvică Suceava, se arată pe pagina de facebook a Romsilva.
Angajații Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva asigură hrană suplimentară urșilor departe de comunitățile locale, pentru a evita contactul acestora cu oamenii.
Romsilva gestionează 254 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare.
Ursul este un animal omnivor din familia Ursidae care are habitatul în România în pădurile din lanțul carpatic. Hrana sa este vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Toamna se hrănesc intensiv pentru a acumula grăsime, necesară somnului de iarnă, când se retrag într-un adăpost care să-i ferească de ploi, viscol și îngheț. Când vremea se încălzește, ies din somnul de iarnă.
România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa.
Doi urși iau ”picnicul” în natură, la o hrănitoare amplasată de silvicultori într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Broșteni, în Suceava.Ocolul Silvic Broșteni administrează peste 21.000 de hectare de păduri de stat, din cele peste 270.000 de hectare păduri administrate de Direcția Silvică #SuceavaAngajații Regiei Naționale a #Pădurilor – #Romsilva asigură hrană suplimentară urșilor departe de comunitățile locale, pentru a evita contactul acestora cu oamenii.Romsilva gestionează 254 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare.Ursul este un animal omnivor din familia Ursidae care are habitatul în România în pădurile din lanțul carpatic. Hrana sa este vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Toamna se hrănesc intensiv pentru a acumula grăsime, necesară somnului de iarnă, când se retrag într-un adăpost care să-i ferească de ploi, viscol și îngheț. Când vremea se încălzește, ies din somnul de iarnă. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa. ***** Two brown bear eating into a forest at Broșteni, Suceava county, in #Romania #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Faună #wildlife #România #Broșteni #bear #BrownBear #nature
Publiée par Regia Nationala a Padurilor – Romsilva sur vendredi 20 avril 2018