Conducerea unui restaurant din județul Suceava a avut o idee inedită pentru gospodine. Restaurantul le oferă acestora oale cu sarmale gata făcute. Managerul restaurantului „La masa olarului” din comuna Marginea ne-a povestit că ideea i-a venit tocmai pentru că exista cerere pentru oalele create în atelierul din Marginea, dar și pentru sarmalele aburinde pe care le degustau la restaurant.
„Ideea de a vinde oala din ceramica neagra cu tot cu sarmale ne-a venit din cauza ca multi clienti care ne viziteaza atelierul ne intreaba daca avem posibilitatea sa vindem la pachet: oala cu sarmale!”, ne-a spus Corneliu Magopăț, care se ocupă și de restaurant, dar și de atelierul de olărit.
Sarmalele gătite în oala de lut sunt mult mai gustoase, dar angajații restaurantului știu și alte secrete pentru a le face să se topească în gură.
„Unul din motive este ca sunt fierte la foc domol pe plita sau in cuptorul sobei. Reteta de sarmale este chiar din Marginea, o reteta pastrata de goapodinele noastre. Pretul de 170 lei include 100 sarmale si oala din lut. Sarmalele sunt gata fierte, numai bune de pus la masa de Paste”, ne-a declarat Corneliu Magopăț.
Restaurantul s-a înființat în anul 2015 și oferă mâncare tradițională, gătită și servită în oale de lut.