Vineri 19 Aprilie 2019, Actualizat acum 108 zile 12:00 am


 

Sindicaliștii Sanitas Suceava se pregătesc de proteste

Uniunea Sindicală Județeană Sanitas Suceava se pregătește de proteste. Organizația, care numără peste 1.800 de membri, strânge semnături pentru declanșarea grevei generale în sistemul sanitar.

Totodată, în perioada următoare, delegații Sanitas Suceava vor participa la acțiunile de protest organizate la nivel national, în zilele de 20, 22, 27 și 29 martie, când  vor fi pichetate Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice și Ministerul Sănătății. De asemenea, în luna aprilie urmează să aibă loc un miting de protest în Capitală.

Cele mai mari nemulţumiri ale sindicaliştilor Sanitas sunt legate de neonorarea de către actualul guvern a promisiunilor referitoare la creşterea reală şi echitabilă a veniturilor personalului din Sănătate şi Asistenţă socială, precum şi de caracterul discriminatoriu al Legii salarizării, la care se adaugă prelungirea nejustificată a perioadei de negociere şi semnare a unui nou contract colectiv de muncă pentru sectoarele Sănătate şi Asistenţă socială.  Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri ­pu­blice şi legislaţia conexă ulterioară, precum şi Regulamentul de sporuri pentru sistemul sanitar – deşi s-au dorit a fi cele care vor aduce echilibrul şi normalitatea în veniturile angajaţilor din Sănătate – au condus, în fapt, la dezamăgiri pentru toate categoriile profesionale, la scindări în interiorul echipei de îngrijire şi disensiuni între personalul medico-sanitar şi personalul TESA. Creşterile salariale de la 1 martie 2018 doar pentru medici şi asistente medicale – nu şi pentru TESA, farmacişti, biologi, psihologi, moaşe, tehnicieni, infirmiere – au un efect nedorit şi deloc luat în seama de legiuitori asupra ­meca­nismelor de funcţionare a sistemului sanitar, cu efecte imprevizibile asupra calităţii muncii”, a precizat președintele Sanitas Suceava, Romică Balan.

loading...

Loading...

1 Comentariu

  1. MURARIU DOINA says:

    TICALOSII ASTIA DE MEDICI CE MAI VOR,LE-A FACUT STATU SALARII URIASE DAR EI NICI ASA NU SANT MULTUMITI,CAND INTRI PE USA SPITALULUI TREBUIE SA DAI MITA AFERENTA ALTFEL TE LASA SA MORI,CE MAI VOR CRIMINALII CU HALATE ALBE ,CHIAR NU VA E RUSINE DACA ATI FI IN OCCIDENT NU ATI MAI PRIMI PLICURILE CU BANI,CE DRACU MAI VRETI ,SANTETI O CLOACA DE MAFIOTI EXACT CA JUDECATORII,MILITIENII,PROCURORII NISTE MARI GASTI DE MAFIOTI DE CARE TARA ASTA NU MAI SCAPA ,RUSINE SA VA FIE NU VA MAI SATURATI DE VILOAIE SI MUNTI DE BANI TICALOSII DRACULUI.BINE VA FACUT BASESCU CAND VA TAIAT SALARIILE CU 25% ATUNCI NU ATI FACUT GREVA ,NU-I ASA??????

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*