În evidențele AJOFM Suceava, la începutul lunii februarie, erau 9024 șomeri neindemnizați și 3876 de șomeri care au dreptul la indemnizația de șomaj, iar rata șomajului județean a fost de 5,56%.
După prima lună a anului 2018, dintre persoanele care au beneficiat de serviciile de suport și ocupare, un număr de 1383 au obținut un loc de muncă. În acest segment de clienți, ponderea majoritară a celor care s-au angajat aparține persoanelor cu vârsta între 25 și 35 de ani (370 de persoane), iar la mică distanță se află șomerii sub 25 ani (360 persoane) și cei peste 45 ani (317 persoane, din care 298 peste 55 ani).
„Structura de ocupare fiind foarte echilibrată din această perspectivă, constatăm că vârsta nu mai este un criteriu de selecție decisiv și că preferințele angajatorilor interesați în recrutarea de personal se îndreaptă către aria abilităților, motivației și disponibilității de asimilare a competențelor, în paralel cu derularea contractului de muncă. Din perspectiva apartenenței la gen, bărbații din evidențele noastre au obținut cele mai multe contracte de muncă, 852 de persoane de sex masculin și 531 de sex feminin primind un loc de muncă în cursul lunii ianuarie 2018”, a precizat, într-o informare, directorul executiv al AJOFM, Dănuț Mihai Burgheaua.