Consilierul județean Dan Cușnir a atras atenția, miercuri, în cadrul deliberativului județean asupra operatorilor de transport rutier interjudețean care fac piraterie. Acesta a sesizat că mai multe trasee nu se justifică, iar operatorii fac transport ilegal de persoane.
Cușnir susține că peste 400.000 de lei primesc operatorii privați sau șoferi, dar nimeni nu știe ce sumă se fiscalizează.
„Traseul 31 Sfântu Ilie- Mitoc este operat de către nouă mașini și traversează tot orașul. Vă întreb, câți locuitori din Sfântul Ilie au serviciul în Mitoc sau câți copii din Mitoc fac școala în Sfântu Ilie? Eu unul personal la acest lucru trebuia să mă gândesc atunci când am votat acest traseu. […]Traseul liniei 14- Trei movile sunt 7 auto care au aprobare, ciudat este că în Trei movile sunt cinci sau șase case, deci șapte mașini deservesc cinci sau șase case din Trei Movile, din punctul meu de vedere este, clar, încă un traseu care piratează transportul public local din Suceava”, a declarat Cușnir, care a făcut referire și la traseul liniei 11, unde operează 11 mașini, din care doar una sau două merg efectiv la Mereni.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat ca o comisie din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Autorităţii Rutiere Române, ai Primăriei Suceava şi ai societăţii de Transport Public Local, coordonată de membrii Comisiei de buget finanţe din cadrul CJ, să verifice și să inventarieze toate traseele aprobate de-a lungul timpului.