Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Mii de pelerini catolici așteptați la pelerinajul de la Cacica

Mii de pelerini sunt așteptați la sanctuarul marian de la Cacica, în zilele de 14 și 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Vor fi prezenți credincioși din România, dar și din țări precum  Polonia, Germania, Ungaria, Austria, Italia.

La eveniment va participa și Excelența Sa Miguel Maury Buendía, nuntiu apostolic în România și Republica Moldova.

Luni, 14 august, la ora 12.00, pr. Teofil Petrisor, OFMConv, ministru provincial al Fraților Minori Conventuali din România, va celebra sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului.

Tot luni va avea loc și pelerinajul copiilor și tinerilor, care va începe pe jos la circa 5 km de Cacica, la ora 12.30, urmând ca la ora 13.30 să aiba loc ritul primirii tinerilor pelerini, iar la ora 18.00 va fi sfânta Liturghie celebrată de Excelența Sa Miguel Maury Buendía.

Privegherea mariană cu lumânări va avea loc la ora 22.00, iar marți, 15 august, de la ora 06.00, va avea loc sfânta Liturghie în limba română, iar la ora 7.30 sfânta Liturghie greco-catolică. Liturghia în limba maghiară va fi la ora 8.30, iar Liturghiile in limba polonă și în limba germană, la ora 9.15.

Liturghia de hram va avea loc la ora 11.00. La final icoana va fi purtată în procesiune în jurul bisericii și vor fi binecuvântate florile și obiectele religioase aduse de pelerini.

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mii de pelerini catolici așteptați la pelerinajul de la Cacica | Moldova24

Lăsați un comentariu

*