Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Corala Mixtă „Ciprian Porumbescu”, la ceas aniversar

Corala Mixtă „Ciprian Porumbescu” aniverseaza 150 de ani de la infiintare. A fost întemeiată în 1867 de compozitorul romantismului românesc și mare apărător al unității naționale românești, Ciprian Porumbescu și de profesorul de muzică al acestuia, Ștefan Nosievici. Corala s-a dedicat încă de la începuturi promovării moștenirii muzicale românești, fie ea de sorginte religioasă, laică sau de formare spirituală a publicului.

Timp de un secol și jumătate tradiția muzicii corale bucovinene s-a perpetuat în varii forme, ajungând ca în epoca ante și post decembristă să activeze în Suceava un cor profesionist, Ciprian Porumbescu, parte a uniunii muzical-dramatice de sub egida ansambului omonim.

În prezent, ansamblul artistic Ciprian Porumbescu se centrează pe promovarea de muzică și dansuri populare, iar formația corală a fost reînființată în 2004, de către Părinte Profesor Lucian Tablan-Popescu, profesor al Colegiului Național Ștefan cel Mare și al Seminarului Telogic Liceal Ortodox ‘Mitropolit Dosoftei’ din Suceava, absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Corala Mixtă „Ciprian Porumbescu”, la ceas aniversar | Moldova24

Lăsați un comentariu

*