Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

„The Gift”, marți, la Muzeul de Istorie

Muzeul Bucovinei organizează marți, 4 iulie 2017 la ora 14, la Muzeul de Istorie, Sala de expoziții temporare POD, la vernisajul expoziției The Gift, a artistului plastic Ilie Mitrea.

Deținător al premiului „Lorenzo il Magnifico” la Bienala de Artă Contemporană din Florența 2015, Ilie Mitrea vine la Suceava, cu proiectul intitulat sugestiv The Gift.
Cadoul artistului pentru Baronul Samuel von Brukenthal sunt 7 picturi în tehnica ulei pe pânză şi o instalaţie, un proiect inedit, un update istoric și o invitație la imaginație.

Dacă doriți să vedeți cum ar fi arătat Samuel von Brukenthal în portrete realizate de Francisc Bacon, Salvador Dali, Andy Warhol, Alfons Mucha sau Vincent Van Gogh, trebuie să participați la exercițiul de reinterpretare propus de Ilie Mitrea după modelul oferit de cinci portrete ale Baronului, din sec. XVIII.

Expoziția prezintă și o instalație care ilustrează un traseu al operei de artă atelier-muzeu.
Ilie Mitrea este restaurator pictură în cadrul laboratoarelor Muzeului Național Brukenthal și membru al grupului Brukenthal von Studio și constituie, în arta contemporană, o prezență sugestivă pentru generația sa .
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 4 – 30 iulie 2017.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*