Cadrul selecţionat de editorii National Geographic este o fotografie realizată de fotograful Cătălin Urdoi, pe vreme când locuia în Italia. Civita di Bagnoregio – „oraşul care moare” din cauza eroziunilor la care este supus, a reprezentat o provocare pentru fotograful sucevean, care a reuşit să facă o poză extrem de deosebită, potrivit Adevarul.
Fotografia unui sucevean a ajuns printre favoritele editorilor concursului National Geographic Travel Photographer of the Year. În perioada când fotograful sucevean Cătălin Urdoi locuia la Roma, a vizitat de multe ori zona cu pricina, dar condiţiile meteo îl împiedicau să obţină un cadru bun.
„În acea dimineaţă am avut o presimţire, e un al şaselea simţ fotografic, dacă îi pot spune aşa. M-am trezit devreme tare. De la Roma până la Civita sunt circa două ore şi 30 de minute de mers cu maşina. Am ajuns, mi-am pregătit sculele foto şi am coborât din maşină spre a inspecta zona. Era o ceaţă densă şi o umiditate accentuată, nu se zărea nimic la cinci metri în faţă, ce să mai vorbim despre panorama zonei. M-am întors la maşină uşor dezamăgit, dar ceva m-a oprit. Mi-am servit resemnat, cafeaua pregătită in termos de acasă şi am mai zăbovit în maşina. La câteva zeci de minute condiţiile atmosferice s-au schimbat brusc, ceaţa începea să se disipe, moment în care am simţit ca asta e dimineaţa aşteptată. Într-adevăr aşa a fost, ceaţa a coborât şi a dat naştere scenei surprinse în acest cadru. A fost magie”, a povestit Cătălin Urdoi.
Citeste mai mult: adev.ro/oqemng