În perioada 2010-2015, nu mai puțin de 6.416 de cereri de interceptare au fost aprobate de instanțele din județul Suceava. Avocatul clujean Radu Chiriță dezvăluie pe blogul său numărul mare de cereri de interceptare a telefoanelor făcute de procurori, care au fost aprobate de către judecători.
Astfel, Curtea de Apel Suceava a admis 48 din cele 49 de cereri, Tribunalul Suceava a respins 39% din cererile formulate, practic a admis 5.708 din cele 9.346 de cereri.
Judecatoria Fălticeni a admis 49 din 51 de cereri, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc 47 din cele 48 de cereri, Judecătoria Gura Humorului le-a admis pe toate cele 23 de cereri, Judecătoria Rădăuți a admis 81 din 101, iar Judecătoria Suceava a admis 460 din 524 de cereri.
Potrivit lui Radu Chiriță, în doar cinci ani au fost înregistrate și aprobate de instanțe peste 100.000 de solicitări pentru interceptare, în întreaga țară. Avocatul spune că, în medie, pe fiecare cerere apar în jur de 3 persoane, așa se face că, în cinci ani ar fi fost ascultate telefoanele a peste 300.000 de români.
„Singurele instanţe unde se pare că judecătorii chiar examinează astfel de cereri şi le admit numai pe cele care or fi ok sunt instanţele militare (bravo, chiar nu mă aşteptam), Judecătoria Piteşti, Judecătoria sector 5, Curtea de Apel Galaţi pentru a le enumera pe ele care au un număr semnificativ de cereri. Un caz special este cel al Tribunalului Suceava care a respins 39% din cererile formulate, dar are totuşi un număr uriaş de cereri admise, peste 5700. Pe mine m-a şocat şi numărul fantastic de mare de cereri care se adresează Judecătoriilor. Ţinând cont de competenţa acestor instanţe, mă tot întreb pentru ce D-zeu de fapte s-o cerut interceptarea de 2200 de ori la Judecătoria Constanţa sau de 1500 ori la Judecătoria Ploieşti. Dă-o, frate, dracu’ dacă cerem şi primim interceptări pentru furt sau înşelăciune… Ca să dau alt exemplu, mă tot întreb pe cine o fi ascultat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni în 259 de dosare? Pe cine? Există 250 de dosare la acel parchet? Mă tot întreb… Oricum, jumate minim din cititori or intrat pe google să vadă unde e Săveniul. Mai sunt concluzii, dar fiecare le trage pentru el. Eu încep să gândesc din ce în ce mai abitir la Canada, Australia sau, de ce nu, Congo.”, a scris Radu Chiriță pe blog.