Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Președintele ASI Suceava: Reducerea numărului treptelor de vechime de la 11 la 7 pentru cadrele didactice, un prim pas pentru stabilirea unei grile corecte

La sediul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, a avut loc, luni, prima întâlnire dedicată elaborării Proiectului Legii salarizării unitare. Din partea Ministerului Muncii a participat conducerea acestui minister, în frunte cu  ministrul Lia Olguța Vasilescu, iar din partea Confederației Sindicatelor Democratice din România a participat Simion Hancescu. De asemenea, a participat și ministrul pentru dialog social, Gabriel Petrea.

Lia Olguța Vasilescu a prezentat câteva principii generale care vor sta la baza elaborării acestui proiect de act normativ: vor fi elaborate grile separate pentru funcțiile ocupate de persoane alese și pentru ceilalți salariați bugetari; creșterea medie în sectorul bugetar, în perioada 1 ianuarie 2018 – 1 ianuarie 2020, va fi de 56%;  sporurile vor fi, în medie, de 30% pe ordonatorul de credite; se va reintroduce fondul de premiere în valoare de 5%.

Potrivit liderului ASI Suceava, Giani Leonte, ]n perioada următoare vor avea loc discuții cu fiecare familie ocupațională în parte, iar până la finalul lunii martie acest proiect de lege trebuie finalizat, pentru a fi înaintat Parlamentului și adoptat până la sfârșitul lunii iunie a.c.

„Referitor la grila pentru învățământ, singurul lucru convenit astăzi este reducerea
numărului treptelor de vechime de la 11 la 7 pentru cadrele didactice, ultima urmând a fi “peste 25 de ani”. Deși mărunt, acesta e un prim pas în stabilirea unei grile corecte pentru angajații din învățământul preuniversitar. Pasul cel mare constă în concretizarea principiului de bază pe care FSLI în va susține la negocieri și anume: salariul unui profesor debutant să fie de 2,5 x salariul minim pe economie, iar salariul unui profesor la final de carieră să fie de 2,2 x salariul unui profesor debutant”, susține Leonte.

Tot în data de 20 februarie 2017, președintele FSLI, Simion Hancescu, a semnat împreună
cu conducerea M.E.N., C.C.M.U.N.S.A.Î.P. (Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de
Activitate din Învățământul Preuniversitar), iar în data de 21 februarie 2017 acesta urmează să
fie înregistrat la M.M.J.S., după care va intra în vigoare. În data de 21 februarie 2017, președintele FSLI va avea o discuție la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, pentru a găsi o soluție referitoare la modul incorect de calcul al sporurilor de care beneficiază personalul didactic, după intrarea în vigoare a H.G. NR.38/2017.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Președintele ASI Suceava: Reducerea numărului treptelor de vechime de la 11 la 7 pentru cadrele didactice, un prim pas pentru stabilirea unei grile corecte | Moldova24

Lăsați un comentariu

*