Zeci de suceveni au protestat, duminică seară, împotriva Legii grațierii. Protestatarii nu au stat în fața Palatului Administrativ, unde se află Instituția Prefectului, ci peste drum, sub Biserica Catolică care este situată în stânga Palatului Administrativ. Oamenii care au participat la protestul cu tentă politică au purtat pancarde și au scandat lozinci împotriva Guvernului.
Aproximativ 70 de persoane au protestat împotriva proiectelor de ordonanță de urgență ale Guvernului privind grațierea și modificarea Codului Penal. Între lozinci și discuții făcute pe marginea nemulțumirilor pentru care s-au adunat, s-au prins în horă și au dansat Hora Unirii.
Potrivit Jandarmeriei, conducerea USR, prin președintele organizației județene, Teodora Munteanu, a cerut aprobarea pentru acest protest la care ar fi urmat să participe 100 de persoane. Însă aproximativ 70 de suceveni au venit la acestă manifestare. Majoritatea protestatarilor erau din partea USR dar și membri PMP și PNL. Nu a lipsit nici reprezentantul unei organizații neguvernamentale pe linie de protecția mediului care a vorbit mai mult de ridicarea gropii ecologice de la Pojorâta decât de nemulțumirile legate de tema protestului.
El a venit îmbrăcat în costum popular tradițional și a purtat la rândul său o pancardă. „Vrem justiție, nu corupție”, „În democrație, hoții stau la pușcărie”, sunt doar câteva din lozincile care se puteau citi pe pancarde.
Acestea au fost aduse la miting de către membrii USR care se pare au fost cei mai pregătiți în privința acestuia.
Consilierul județean PNL, Ioan Bădeliță a spus că nu a venit să reprezinte partidul, ci „ca persoană simplă, ca simplu cetățean”.
Și un alt reprezentant PMP a precizat că a ajuns la protest ca și colegul său de la liberali „ca simplu cetățean”. Dincolo de afirmațiile celor doi dar și a celor de la USR prezenți în număr destul de mare, afirmațiile cum că au venit „ca cetățeni simpli” sunt necredibile.
Lidera USR de la Suceava, Teodora Munteanu, a purtat steagul tricolor ca și alți membri ai acestei formațiuni politice. Ea nici nu a vrut să recunoască că a cerut jandarmeriei aprobare.
„Am venit să protestăm. Suntem colegi, suntem prieteni. Nu am venit de la partid. Este un protest al cetățenilor”, a spus președintele USR Suceava.
Un alt tânăr originar din Mălini a fost cel care a dus mesajul protestatarilor.
„Au fost puse în dezbatere două ordonanțe de urgență care ar aduce România în urmă cu 20 de ani. Sunt manager la o firmă și am luptat încă din facultate împotriva tăierilor ilegale de pădure atât la proiectele miniere de la Roșia Montana cât și a tuturor activităților care ar aduce niște prejudicii României. Protestul a fost făcut în toată țara iar noi am venit ca simpli cetățeni,singurul avantaj care îl am este că am o porta voce”, a spus tânărul, care a precizat că se opune nu numai acestor ordonanțe de urgență .
„Cei care au făcut fapte penale să stea în pușcărie”, a amintit acesta.
Ca o concluzie, chiar dacă aparțin unui partid politic sau simpatizează un anume partid, mai puțin cel aflat la guvernare, participanții nu au recunoscut acest lucru.
Manipulator articol.nici nu ai avut curaj sa te semnezi..