Aproape 300 de pacienți internați în Spitalul Județean Suceava și 18 persoane aflate în arest la Inspectoratul Județean de Poliție Suceava au votat, duminică, prin intermediul urnelor mobile.
Pentru cele 296 de persoane de la unitatea medicală și 18 din arest au fost trimise urne speciale de la secţiile de votare nr. 15 – Direcţia Silvică Suceava, nr. 16 şi nr. 17 – Colegiul de Informatică „Spiru Haret”.
Urna mobilă poate fi folosită de cetățenii care se află la domiciliu, dar din motive medicale temeinice sau care datorită apariției unor stări de invaliditate sunt în imposibilitate de a se deplasa în ziua alegerilor la secția de votare în evidența căreia sunt înscriși pe listele permanente.
Totodată, urna mobilă poate fi folosită și de cei care se află în alt loc decât domiciliul, dar în aceeași circumscripție electorală cu cea de domiciliu, în îngrijirea/ supravegherea unor rude sau apropiați, fiind imobilizate din motive medicale temeinice.
Urna mai poate fi solicitată și de cei care, datorită unor stări de invaliditate sunt spitalizați într-o unitate medicală aflată pe raza teritorială a circumscripției electorale unde își au domiciliul și care își exprimă dorința de a-și exercita dreptul la vot.
Cetățenii cu drept de vot care se încadrează în una din aceste situații, pot solicita urna mobilă, în conformitate cu art. 85, alin. (10) – (14) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.