Miercuri 09 Octombrie 2024, Actualizat acum 282 zile 12:00 am

Decizie a Biroului Electoral Județean! PNL Suceava, sancționat pentru că a pus mai mult de două afișe pe panourile electorale

pnl-afise-1Biroul Electoral Județean Suceava a decis sancționarea organizației județene a PNL Suceava pe motiv că a pus mai  mult de două afișe pe un banner electoral. Decizia a fost luată după o analiză amănunțită a plângerii făcute de PSD Suceava, prin președintele organizației, Ioan Stan, prin care se sesiza încălcarea de către PNL a „dispozițiilor articolului 79 alin (4) din Legea nr.208. 2005, prin afișarea în locurile special amenajate a unui număr de trei afișe electorale”.

Potrivit articolului din Legea respectivă  „este interzisă utilizarea de către un partid politic, o alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori de către un candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, o altă alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori un alt candidat independent. Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţiei a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica numai două afişe electorale”.

like-facebookPractic, pe toate locurile de afișaj electoral din municipiul Suceava, PNL a pus câte trei afișe în loc de două.

Astfel, Biroul Electoral Județean de Circumscripție nr. 35 Suceava a obligat PNL să îndepărteze unul dintre cele trei afișe electorale, precum și sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Suceava în vederea aplicării sancțiunii contravenționale prevăzute de art.98 lit.h din Legea nr.208/2005.

Au șters pe jos cu legea electorală. PNL a pus trei afișe pe un panou. Vezi explicațiile!

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*