La Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia, a avut loc un concurs original de ornat mături. Organizatorii au inițiat un concurs, luni, adresat elevilor claselor de gimnaziu și profesorilor lor. Pe mături de sorg, fiecare și-a spus povestea, pasiunea, ceea ce îl reprezintă.
Luminița Tonolla, secretara școlii, a decorat mătura cu bufnițe, acestea fiind păsările care o reprezintă cu adevărat. Informaticianul Oana Curea și-a decorat mătura cu CD-uri și deșeuri ecologice, profesorul de educație fizică, Adrian Cerlincă și-a decorat mătura cu mingi de fotbal create din deșeuri ecologice, psihopedagogul Rodica Ungureanu, cu fețe zâmbitoare adunate de la o ședință reușită de consiliere.
De altfel și organizatorii prof. Ioana Bahrincean, ec. Buzuleac Iuliana, adm. Florin Cojghiceanu și-au ornat măturile cu decorațiuni create din deșeuri textile cu figurine ce îi reprezintă, directorul a ales fluturi, administratorul a ales un decor vesel de Halloween.
Și alți profesori Claudia Vornicu, Ioana Petrescu, Mirela Pintescu, Sarmiza Luca, Claudiu Matei și-au decorat măturile cu sensibilitate și pasiune, cu flori uscate, spice de grâu, crengi, gablonțuri, agrafe de păr și alte obiecte de decor.
La rândul lor, elevii au decorat cu entuziasm, măturile de sorg, cu flori artificiale, flori uscate, insecte, lilieci, dovleci creați de ei din deșeuri textile. Deșeurile au fost oferite de patrenerul nostru eco-școală GEC Bucovina. Cei 40 de elevi și 12 profesori s-au întrecut în măiestrie și pricepere pentru decorarea măturilor.
Organizatorii nu au vrut să lege evenimentul de mătura vrăjitoarelor de Halloween, dar un obiect util pe care mai toată lumea îl are și îl folosește pentru curățarea casei, poate fi frumos ornat, pus la loc de cinste și folosit ca obiect de decor.
„Noi considerăm că am avut o idee originală care a entuziasmat deopotrivă profesori și elevi. Cele mai reușite lucrări ale elevilor noștri au fost premiate. Astfel, juriul alcătuit din domnul primar Ilie Cojoc, doamna economist Raluca Pîțu, contabil Dana Iencean, din partea Primăriei Șcheia și doamna ec. Oana Grosu de la Școala Gimnazială Udești au notat creațiile elevilor și prfesorilor școlii noastre”, susțin organizatorii.
Câștigătorii concursului au fost Crăciunescu Emilia, clasa a VI – a – Premiul I, Ferariu Laurențiu, clasa a VIII –a – Premiul II, Ciubotaru Petruț, clasa a VIII – a – Premiul III.
Creațiile elevilor și profesorilor pot fi admirate pe scările Primăriei Comunei Șcheia.