Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Drapelul de luptă înmânat de Raed Arafat pentru ISU Suceava

isu-suceava-8Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava a primit drapelul de luptă, înaltă distincţie oferită unităţilor militare ca semn de recunoaştere pentru activitatea pompierilor, în cadrul unei ceremonii solemne ce a avut loc, duminică la orele amiezii, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava.

Spre deosebire de un tricolor obişnuit, acesta are elemente de identificare proprii: în fiecare din cele patru colţuri sunt brodate cu fir aurit cununi cu două ramuri de stejar care au în interiorul lor semnul de armă, iar pe placa ce susţine acvila cruciată şi pe inelul de pe hampă este inscripţionat numele unităţii.

like-facebookDrapelul a fost adus în piaţă de garda de onoare a ISU în faţa militarilor din detaşamentele de pompieri şi din cadrul SMURD Suceava De la Bucureşti, la festivitate a venit secretarul de stat dr. Raed Arafat.

Dr. Raed Arafat a înmânat Drapelul generalului de brigadă dr. Ion Burlui, şeful pompierilor militari suceveni, care, împreună cu efectivul din subordine, a rostit Jurământul faţă de Drapelul de luptă al unităţii, faţă de patrie.

„Acest drapel vi se înmânează în lupta pe care o duceţi în fiecare zi împotriva timpului, minutelor, secundelor, ca să ajungeţi să salvaţi vieţi. Sunteţi în stare de luptă continuă ca să fiţi alături de cetăţenii care pot să se confrunte cu diferite situaţii de urgenţă şi pentru care speranţa unică sunteţi Dumneavoastră”, a spus dr. Raed Arafat.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*