Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

FOTO! Rarău Radical Race, a treia competiție de Mountain Bike organizată pe masivul Rarău

rarau-radical-race-1Sute de iubitori ai sportului și-au dat întâlnire, sâmbătă, în masivul Rarău la concursul „Rarău Radical Race”, aflat la a III-a ediție, etapa Trail Running sau Alergare Montană, după ce în prealabil în data de 03 septembrie 2016 s-a desfăşurat etapa de Mountain Biking.

Între participanți s-a aflat și fostul primar al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, actual consilier local al PMP. Concursul a fost unul dificil având în vedere traseele care trebuiau străbătute de concurenți care au venit din toată țara.

rarau-radical-race-2„Este pentru prima oară când particip la o astfel de competiție la Câmpulung Moldovenesc. Traseul a fost destul de greu de parcurs având în vedere și panta care trebuia să o alergăm. Am făcut două ore însă important este sportul și ceea ce se face pentru a încuraja acest domeniu”,  a spus Olărean.

Concursul urmăreşte promovarea, încurajarea şi dezvoltarea activităţilor sportive în România, a relaţiilor interumane bazate pe fair-play şi respect reciproc, precum şi promovarea celei mai pitoreşti zone din inima Bucovinei, masivul Rarău, dar şi a traseelor turistice marcate şi nemarcate care împânzesc acest masiv.rarau-radical-race-4

like-facebookStartul și finișul concursului au fost programate în Piața Centrală din Câmpulung Moldovenesc, cele două trasee din concursul de mountain bike străbătând cele mai frumoase zone ale masivului Rarău, concurenții de la tura lungă atingând și punctul maxim vertical al masivului, situat la cota 1.651 de metri. Pentru acest concurs au fost puse la dispoziţia concurenţilor 2 trasee: unul lung de ~30km şi unul scurt de ~13km.

Organizatorii acestei ediții au fost Asociaţia Natura pro Rarău-cea care a organizat în ultimii 10 ani concursul de escalada sportivă Rarău Climbing Open, iar experienţa câştigată pe parcursul anilor îi recomandă în organizarea acestui eveniment; Membrii ANR sunt de asemenea angajaţi ai Serviciului Public Salvamont SUCEAVA, fapt care este un plus pe linie de siguranţă a competiţiei;Asociația Club Sportiv Suceava Pedalează -care adună sub „umbrela” sa un număr mare al iubitorilor de ciclism de pe raza judeţului Suceava; Are contacte directe cu magazinele şi firmele care sunt specializate în comercializarea echipamentelor MTB; Promovează mersul pe bicicletă în județul Suceava şi organizează diverse evenimente MTB; Are în continuă derulare proiectul Bucovina pe Bicicletă, ce presupune marcarea de trasee ciclabile și turistice, marcarea GPS și promovarea lor și Asociația Ghizilor din Bucovia -are ca scop principal promovarea Bucovinei prin implementarea unor concursuri anuale de tip Maraton de Mountain Bike şi Alergare Montană şi atragerea în zonă a unui număr cât mai mare de participanţi şi viitori turişti. A avut şi are în desfaşurare numeroase proiecte pe linie montană şi outdoor atât la nivel national cât şi internaţional.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*