Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Problemele de la Exploatarea minieră Crucea afectează și bugetul comunei

mineri crucea1Copiii din Crucea vor începe noul an școlar într-o unitate de învățământ modernă. Potrivit primarului comunei, Dorin Rusu, școala se află în central localității, iar în ea vor învăța 168 de elevi. Școala a fost modernizată din banii alocați din bugetul local. Primarul susține că vrea să modernizeze și alte unități de învățământ din comună.

like-facebook„În localitate mai avem o școală veche unde se află copii de grădiniță și elevii de clasele I-IV. Aici vor studia 47 de elevi. Am întocmit un proiect pe modernizare, reabilitare pe fonduri europene și urmează a fi depus. Lucrări de modernizare și investiții am făcut și la Școala din Cojoci unde învață 26 de elevi petru că am inclus în buget”, a spus primarul comunei.

Cum bugetele locale se întocmesc având în vedere și cotele care trebuiesc virate de persoanele juridice, administrația locală a avut inclusă și suma care trebuia încasată de la Exploatarea Minieră Crucea, numai că problemele apărute Compania Națională a Uraniului –Sucursala Crucea nu a mai virat banii.

În situația actuală, firma care executat investiția la școală nu și-a încasat banii.

„Problema este că în iulie 2016 am început lucrările care sunt finalizate, dar Compania Națională a Uraniului –Sucursala Crucea nu a virat cotele la bugetul local. Cum nu puteam prevede așa cea, respectiv situația nu tocmai plăcută care a apărut, grevele, prostestele, amenințări cu închiderea minei, întârzierea salariilor, deocamdată nu avem cu ce plăti contravaloarea lucrărilor. Dar cu credința în Dumnezeu poate se pun și ei pe o funcționare normală și vor vira taxele și impozitele la bugetul local pentru a plăti la rândul nostru, firma ce a executat lucrările. Fondurile pentru modernizare au fost alocate de la bugetul local în valoare de 130.000 lei”, a spus edilul din Crucea.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*