Directorul Muzeului de Istorie Suceava, Constantin Emil Ursu, a publicat pe contul său de socializare un videoclip cu interiorul Muzeului de Istorie Suceava, după reabilitare.
Vechea clădire a muzeului, construită la începutul secolului al XX-lea după planurile arhitectului austriac Johann Buchner, a fost consolidată, restaurată, reamenajată şi extinsă cu încă două corpuri. Astfel, spaţiul disponibil s-a extins de la circa 3.000 de metri pătraţi la peste 5.000 metri pătraţi.
Una dintre noile clădiri ridicate este destinată activităţilor administrative, iar cealaltă laboratoarelor. Spaţiile expoziţionale au fost extinse şi toate birourile funcţionează la ultimul nivel. Pe lângă sălile de conferinţă, săli multimedia, bibliotecă, muzeul are acum şi două terase care vor fi deschise publicului.
Noul muzeu este dotat cu un sistem modern de stingere automat a incendiilor, prezent la nivelul țării doar în muzeul Brukenthal din Sibiu. Fiecare zonă de activități cu publicul are spațiu propriu în care se pot ține ședințe, dezbateri, conferințe, ceea ce face muzeul să fie unic, din acest punct de vedere, pe harta României.
Un alt element de noutate îl constituie faptul că dacă un anumit vizitator dorește să viziteze doar o anumită secție a muzeului de care este interesat, în locul unui tur complet, el poate face acest lucru, achiziționând un bilet la un preț mai mic.
Valoarea contractului de finanţare a consolidării şi restaurării Muzeului Bucovinei, semnat de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, este de 60,6 milioane de lei.
Licitaţia de execuţie a fost câştigată de asocierea între firmele General Construct Suceava, Loial Impex Suceava, Restaco Suceava, ConBucovina Suceava şi Grup Corint Alba Iulia.