Liderului grupului consilierilor județeni ai PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că s-a bucurat de decizia dată de Curtea de Apel Cluj în cazul gropii ecologice de pe Mestecăniș-Pojorâta care a dat câștig de cauză unui grup de oameni. Curtea de Apel Cluj a admis, recursul declarat de mai multe persoane din Pojorâta faţă de o decizie a Tribunalului Suceava din 2015, când acţiunea lor de anulare a Hotărârii CL Pojorâta, prin care s-a decis darea în administrare a nouă hectare de teren pentru construcţia unui depozit ecologic în zona Pasului Mestecăniş a fost respinsă.Curtea de Apel Cluj a dispus casarea în întregime a deciziei Tribunalului Suceava.
În rejudecare s-a admis acţiunea reclamanţilor şi a fost anulată decizia CL Pojorâta privind darea în administrarea CJ Suceava a nouă hectare de teren, pentru construcţia obiectivului “Depozit Ecologic Pojorâta,” în cadrul Proiectului “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava”.
„Am văzut acum că sunt miorlăituri față de groapa de la Pojorâta. Locația nu am stabilit-o noi, a fost stabilită în 2009 și noi nu ne-am plâns vreodată de lucru ăsta. Cu toate că tabilirea unei locații pe munte pentru gunoi a fost cred, cea mai proastă decizie politică vreodată în Suceava.Să amplasezi tu în 2009, când domnul Flutur connducea ca și acum autoritar CJ o groapă de gunoi la care să fie arondată o populație de circa 120.000 de locuitori sus pe munte, la 3 metri de DN, drum care leagă Suceava de Ardeal,a fost o mare prostie, cea mai mare prostie vreodată. Nu pot să vii acum să te miorlăi și să spui cât de greu îți este când tu ai decis locația. Când noi și cum și înainte în 2012 suntem în aceeași paradigmă ,același cerc vicios, complicat.Nu putem de la sine putere noi beneficiari să renunțăm la acest proiect”, a spus Nechifor.
La acea vreme ,Nechifor era președinte al Consilului Județean Suceava, iar administrația județeană de atunci afirma că hotârârea instanței clujene a fost atacată a instanța superioară.
„M-am bucurut în această primăvară când am văzut decizia dată de Curtea de Apel Cluj, chiar dacă nu am spus public, acest lucru putea fi lămuritor pentru noi. Decizia de la Cluj a spus foarte clar că amplasamentul stabilit în 2009 de către Consiliul Județean Suceava a fost neconform, nu s-a respectat procedura de consultare publică și sper din tot sufletul ca acea groapă într-un fel sau altul să nu fie o groapă deschisă. Văd acum că suntem în salopetă, mergem pe șantier, redeschidem și stau și mă întreb acei oameni care s-au luptat cu îndârjire, pe bună dreptate, și nu i-am descurajat să-și caute dreptatea în instanță și au câștigat, acum s-au întors ca și poziție în condițiile în care mia de metri tot aia nu e, casele sunt în Vale Putnei tot acolo sunt. Lucru ăsta e acum în responsabilitatea domnului Flutur, dar așteptăm din partea domniei sale să ne comunice permanent stadiul lucrărilor la centură, stadiul gazului la Vatra Dornei, pârtiei de schi din Călimani și să nu vină cu acele explicații că procedura silvică e complicată. Asta o știam și noi, dar una este s-o știi, una să ți-o asumi și alta este să faci ceva…și alta este să promiți că până în toamnă tragi gazul la Dorna”, a spus Nechifor.
Fostul președinte al PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a amintit că social democrații vor sancționa orice li se va apărea „nelalocul său în Consiliul Județean”.
„Eu le doresc succes celor de la PDL, mă rog PNL. Știm ce s-a întâmplat pe 5 iunie, ne comportăm categoric ca partid resposabil de opoziție în virtutea celor 40 la sută cât am primit de la suceveni. Vom sancționa întotdeauna pe argumente, pe procedură, pe partea financiară, pe partea de legalitate orice ni se pare nouă nelalocul său în CJ. Chiar dacă cineva se supără, chiar dacă discuțiile vor dura foarte mult, chiar dacă vom fi blocați ca și ieri, de multe ori, trebuie să ne exprimăm cu toții că nu-i mai important votul care l-a primit o persoană sau alta. Este egal. Responsabilitatea noastră față de votanți este aceeași”, a conchis Nechifor.