Direcția de Sănătate Publică a efectuat o serie de analize după focarul de toxiinfectie alimentara care a evoluat în cadrul unui grup de excursionisti din Targu Mures care a fost cazat la un restaurant din Șcheia si a servit masa de la restaurantul Cina din muncipiul Suceava, pe 19 iunie.
Potrivit DSP, rezultatele analizelor microbiologice efectuate în laboratorul DSP Suceava pentru 6 probe recoltate de la pacienti, sugereaza, ca si cauza a îmbolnavirii, bacteriile Escherichia coli si Stafilococul auriu.
„Daca prezenta colibacilului este justificata de consumul de produse lactate incriminate înca de la începutul investigatiilor, prezenta stafilococului patogen se poate datora manipularii neconforme a produselor alimentare de catre angajati”, susțin reprezentanții DSP.
Inspectorii sanitari au stabilit termene de remediere a deficientelor constatate si au aplicat amenzi contraventionale, atat unitatii de cazare cât si firmei care a asigurat mesele turistilor înca din data de
10 iunie 2016. Sanctiunile au fost de 1300 lei si, respectiv, 2000 lei.