Un grup de 21 de turiști, din care 11 copii, din Târgu Mureş a ajuns, duminică, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava cu toxiinfecţie alimentară.
Aceștia au început să se simtă rău după ce au mâncat mâncare livrată de o firmă de catering din Suceava. Cu toții au ajuns la spital cu grețuri, vărsături, frisoane dar și dureri de burtă, după micul dejun.
Ei se aflau într-o excursie în Bucovina, la final de clasa a IV-a și s-au cazat la Hotel Western din Șcheia. Întrucât acolo nu se gătește, au comandat mâncarea prin sistem catering de firma SC Manfredi Vicențio SRL din Suceava.
Potrivit directorului medical al Spitalului Județean Suceava, Tiberius Brădățan, în total au fost 49 de persoane, dar numai 21 dintre ele se simțeau rău.
„Au fost evaluați, perfuzați la Boli Infecțioase. Au primit tratamente. Starea lor este bună și sperăm ca în două-tre ore să poată pleca cu toții, dacă nu survin alte complicații la vreunul dintre ei”, ne-a declarat Brădățan.
Turiștii au mâncat cremvurști, dar și brânzeturi la micul dejun. Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă.
Și Direcția pentru Siguranța Alimentelor a început o anchetă și a dispus suspendarea activității societății de catering până la finalizarea anchetei.