Garda Forestieră Suceava va avea cele mai multe posturi dintre struturile de acest fel din România. Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, activitatea Gărzilor va fi coordonată tehnic la nivel central de către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură prin secretarul de stat pentru Păduri și prin structura care coordonează activitatea în domeniul silvic și cinegetic din cadrul acesteia.
Gărzile Forestiere vor acoperi toate cele 43 de județe, plus municipiul București, și vor fi organizate în nouă sedii deschise în: Brașov, București, Cluj-Napoca, Focșani, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara. Cele mai multe posturi vor fi la Garda forestieră Suceava (94 din care 86 personal silvic), urmată de Garda forestieră Brașov (90 posturi; 82 personal silvic) și Garda forestieră Cluj (70 posturi; 62 personal forestier).
Pe de altă parte, Gărzile forestiere din Oradea, Ploiești și București vor avea mai puțini angajați.
În urma concursului organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, în perioada 6-13 iunie, inginerul Mihai Gășpărel a câștigat funcția. El a obținut 83 de puncte, din 100 posibile, în urma notelor de la proba scrisă și interviu. La concurs s-au înscris nouă concurenți.
El a devenit șeful Gărzii Forestiere, care are în responsabilitate controlul activităților silvice în județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău.
Mihai Gășpărel a absolvit Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava, a predat la Colegiul Silvic Câmpulung Moldovenesc, s-a ocupat de controlul respectării regimului silvic în cadrul ITRSV Suceava.
De asemenea, a lucrat ca șef serviciu implementare în cadrul aceleiași instituții, iar în vara anului 2005 a fost director general al Direcției Generale de Control Silvic și Cinegetic. Tot în 2005 a fost consilier personal al Secretarului de Stat pentru Păduri.