Şcoala Generală nouă din Berchişeşti, cu 12 săli de clasă, patru laboratoare, bibliotecă şi alte spaţii necesare desfăşurării în condiţii optime a cursurilor. Construcţia unei noi clădiri a Şcolii generale cu clasele I-VIII era un moment aşteptat de mulţi ani de către locuitorii comunei. În anul 2003, Primăria comunei Berchişeşti a cumpărat terenul pe care a fost construită şcoala nouă, investiţie finanţată în prima etapă din fonduri proprii, iar ulterior fiind preluată prin protocol de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
„La finalizarea lucrărilor, sălile de clasă au fost dotate cu mobilier nou, modern, iar prin Programul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, finanţat de Ministerul Comunicaţiilor Informaţionale, în parteneriat cu Primăria comunei Berchişeşti, şcoala beneficiază de aparatură tehnologică modernă”, a precizat primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran.
Şcoala veche era o clădire tipic austriacă, învăluită într-o nostalgie depăşită de vremurile actuale. Şi acum se pot descifra, datorită crăpăturilor din pereţi, rămăşiţele fostei cârciumi a Fondului Religionar şi cele ale corpurilor de clădire adăugate ulterior. Încă îşi mai sprijină coroanele pe cer copacii martori ai primei serbări şcolare din Berchişeşti.
Prima şcoală oficială din satul Corlata, cu clasele I-IV, a fost inaugurată în anul 1981, aceasta fiind în stare optimă de funcţionare.
De-a lungul timpului, imobilul a beneficiat de intervenţii la structura de rezistenţă şi alte reparaţii. În anul 1998 s-au făcut lucrări de subzidire şi consolidare a pereţilor, iar apoi clădirea a fost modernizată şi dotată, astfel încât, astăzi, copiii îşi desfăşoară cursurile în condiţii normale şi moderne.