Un număr de 282 de operatori economici s-au înscris la licitația de masă lemnoasă ce a avut loc marți, la sedul Direcției Silvice Suceava,din care doar 264 au întrunit condițiile legale de participare. Șeful Biroului Producție din cadrul Direcției Silvice Suceava, ing.Adrian Airoaie a declarat că firmele care nu au mai putut participa la liciația propriu-zisă nu aveau întrunite condițiile respectiv nu au depus dovada privind garanția de contractare și tariful de participare.
Potrivit Regulamentului de vânzare a maei lemnoase, persoanele juridice admise la licitaţie sunt obligate să achite tariful de participare, anterior începerii licitaţiei, printr-un instrument legal de plată sau în numerar la casieria organizatorului licitaţiei.
Tariful de participare la licitaţie este stabilit de organizatorul licitaţiei, fundamentat pe baza cheltuielilor aferente pregătirii şi organizării licitaţiei, fără ca acest tarif să fie prohibitiv sau să constituie sursă de profit. Persoanele juridice admise pentru participarea la licitaţie sunt obligate să achite, anterior începerii şedinţei de licitaţie, în contul organizatorului, prin instrumente bancare legale decontabile până la începerea licitaţiei sau în numerar la casieria unităţii, o garanţie de contractare în cuantum de 5% din preţul de pornire a licitaţiei pentru partizile/loturile/piesele/volumul de masă lemnoasă pentru care sunt admise, precum şi un tarif de participare la licitaţie.
Dovada constituirii garanţiei de contractare se depune la secretariatul comisiei de licitaţie anterior începerii şedinţei de licitaţie.Neîndeplinirea condiţiei respective, garanția de contractare determină interzicerea participării la licitaţie a persoanei juridice în cauză.
Volumul de masă lemnoasă scos la licitație a fost de 221.401 mc, fiind adjudecat 95 la sută din cantitate. Prețul mediu de adjudecare a fost de 173 lei/mc cu 127% mai mare decât prețul de pornire. Volume mai mari de masă lemnoasă au fost scoase la vânzare de Ocoalele Silvice Broșteni, Crucea,Vatra Dornei, Cârlibaba, Iacobeni, Breaza, Pojorâta, Moldovița, Vama, Frasin, Stulpicani, Solca, Gura Humorului, Falcău, Brodina, Râșca și Mălini. Cel mai mare volum de masă lemnoasă a fost scos la vânzare însă de Ocolul Silvic Cucea-28.600 mc, Ocolul Silvic Moldovița-20.500 mc,Ocolul Silvic Mălini-21.000 mc și Ocolul Silvic Moldovița-20. 543 mc.