Luni 23 Septembrie 2024, Actualizat acum 266 zile 12:00 am

CJ Suceava vrea să solicite comunei Pojorâta să-i transfere terenul pe care se construieşte depozitul de deşeuri

cj suceava (1)Consiliul Județean Suceava vrea să solicite de la Consiliul Local Pojorâta transferul terenului de 9 ha, aferent depozitului ecologic Pojorâta, obiectiv de investiții din cadrul Proiectului „Sistem de Management integrat al deșeurilor în județul Suceava”. Un proiect de hotărâre a fost inițiat de conducerea administrației județene care va fi supus aprobării în ședința ordinară de joi. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Alexandru Rădulescu, în data de 25 februarie, a avut loc o întâlnire între reprezentanții administrației județene și ai primăriei Pojorâta, care au stabilit, de comun acord, depunerea tuturor dilgențelor în vederea finalizării și punerii în funcțiune a investiției de la Pojorâta, parte integrantă a Proiectului „Sistem de Management integrant al deșeurilor în județul Suceava”.
like-facebook
Astfel CJ Suceava și CL Pojorâta au promovat căile de atac extraordinare prevăzute de Codul de Procedură Civilă, respectiv contestația în anulare, revizuiea deciziei criticate, dar finalizarea demersurilor la instanțele judecătorești presupune termene care depășesc data de 30.06.2016, dată la care proiectul SMID trebuie finalizat. Rămâne totuși un semn de întrebare ce se va întâmpla atunci când este posibil ca instanța superioară să nu admită cererea de contestației în anulare și nici revizuirea deciziei Curții de AApel Cluj.

Având în vedere că în cadrul acestui proiect este prevăzută construcția a două depozite ecologice județene, care respectă cele mai ridicate norme și standarde de mediu, unul fiind depozitul de la Pojorâta, deliberativul județean la inițiativa conducerii CJ vor lua joi, totuși, în discuție cele 9 ha de teren.

Curios este că această suprafață de teren a făcut obiectul unor litigii în instanță însă chiar dacă procesul de află pe rol, deliberativul județean și local din Pojorâta au căzut de acord să meargă mai departe deși litigiile nu s-au fost stins.

Potrivit unui raport avizat de administratorul public al județului, Ionuț Adomniței, terenul pe care se construiește depozitul ecologic Pojorâta a fost dat în administarea Consiliului Județean Suceava de către Comuna Pojorâta, când primar era domnul Bogda Codreanu, prin hotărâri ale Consiliului Local, ultimul act administrativ adoptat fiind prin Hotărârea Consiliului local al Comunei Pojorâta nr 64/2010 privind darea în administrarea Consiliului Județean Suceava a unei suprafețe de 9 ha de teren.

Aceeași hotărâre a deliberativului local Pojorâta a făcut obiectul a două litigii. O serie de locuitori din Pojorâta și Iacobeni -circa 25 de persoane au cerut suspendarea hotărârii C deși aceeași hotărâre a primit aviz de legalitate de la Instituția Prefectului Suceava.

Dacă la Suceava oamenii au pierdut procesul, reclamanții au cerut strămutarea iar procesul a ajuns la Curtea de Apel Cluj care le-a dat câștig în cauză. Instanța clujeană a dispus anularea HCL privind darea în administrarea CJ a suprafeței de 9 ha pentru construcția obiectivului „Depozit ecologic Pojorâta” în cadrul Proiectului „Sistemului de Management integrat al deșeurilor în județul Suceava”. În același document se arată că administrația județeană se află în sitația în care, prin neatingerea tuturor obiectivelor și țintelor din proiect, sunt posibile corecții financiare pentru suma aferentă obiectivului de investiții în cauză.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*